REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūrpolyje įsikurs kultūrinės informacijos kioskas

Lapkritį Kultūrpolyje (Daržų g. 10/ Bažnyčių g. 4, Klaipėda) net tik gausu renginių, bet ir čia įsikurs kultūrinės informacijos kioskas.

REKLAMA
REKLAMA

Infokioskas


Nuobodžiaujate vakarais? Nežinote, kas vyksta mieste? Kur ieškoti informacijos apie Klaipėdos renginius, kultūros įstaigas; esate pasimetęs, nepasirenkate kūrybinių planų, norėtumėt išvykti ar dalyvauti kokioje parodoje, bet stokojate kontaktų. Lapkričio 10 d. 12 val. duris atveria kultūrinės informacijos kioskas (darbo laikas II-VI 12-18 val.). Čia kiekvienas užsukęs bus supažindintas su Klaipėdos kultūrine platforma, renginiais, meno konkursais ir kita.

REKLAMA

Keliaujantys poetai ir kintantys kino kadrai

Centras pavasarį sėkmingai pradėjęs, tęsia kūrybinio rašymo užsiėmimus. Lapkričio 9 ir 23 dienomis 17.30 val. užsiėmimuose laukiami tiek pradedantieji, tiek nerašantieji, tiek ilgamečiai rašantys. Rašymas atitolina mus nuo kasdienybės, panardina į struktūros, personažų ir mūsų pačių vaizduotę, atveria naujų temų, minčių horizontą, leidžia pažinti, priartėti prie paties. Rašantysis tampa ir skaitančiuoju. Iniciatyvą remia Kultūros ministerijos Skaitymo skatinimo programa.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 7 d. 17 val. Šešetas sostinėje gyvenančių jaunųjų poetų atvyksta pajūrin skaityti savo naujausią ir kiek senesnę kūrybą.  Aštuonioliktame literatūros vakare dalyvaus jaunieji poetai: V. Dekšnys, B. Januševičius, D. Petrošius, A. Kaziliūnaitė, Ilzė Butkutė.

Lapkričio 20 d. 19 val. buvusiame klube “Prieplauka” (Žvejų g. 8) susivienys audiovizualinės poezijos festivalis „Tarp“ ir alternatyvių kino formų festivalis „Dezintegracija“. Audiovizualinės poezijos festivalis deklamuos save jau ketvirtąjį kartą. Šiemet itin performatyviai ir laužant poetiškumo standartus pasirodys AVaspo, Eglė Sirvydytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kultūrpolis bendradarbiaudamas su Lenkų kultūros institutu Vilniuje pristato lenkų kino filmus. Lapkričio 12 d. 17.30 val. bus rodomas Gdynės 32-ojo vaidybinių filmų festivalio favoritų – debiutanto Łukaszo Pałkowskio filmas „Rezervatas“ (prizas už geriausią debiutą, žurnalistų prizas, prizas už geriausią antro plano moters vaidmenį Soniai Bohosiewicz, prizas už geriausią montažą Pawełui Witeckiui). Lapkričio 25 d. 17.30 val. rež. Andrzej Wajda filmas „Kanalas“ (1956) grąžins į 1944-ųjų rugsėjo Varšuvą: paskutinės sukilimo dienos, vokiečių invazija. Žiūrovas įvedamas į tarsi Dantės pragarą, rodos, lengviau mirti nei likti gyvam. Prie pat filmus, lapkričio 11 d. 18 val., Paulius Kliševičius paskaitoje supažindins su istorine kinematografija.



Turas po galerijos užkulisius

REKLAMA

Iki lapkričio 26 d. galerijoje veikia Stephanie Leininger (Prancūzijos)  ir Julijos Pociūtės (Lietuva)

paroda „Boomerang stories“. Skleisdamos ir realizuodamos kūrybinio bendradarbiavimo sprendimus bei atskaitos tašku laikydamos komunikaciją tarp skirtingų šalių menininkų, tarp menininkų ir visuomenės, jos kuria grįžtamojo ryšio istorijas.

Lapkričio 10 d. 17.30 val. menotyrininkė Rūta Jakštonienė supažindins su šių moterų kūryba, parodos idėja.

Reziduojančios menininkės lapkričio 12 d. „Meno kiemo“ kūrybinėse dirbtuvėse su Klaipėdos m. Vydūno vardo vidurinės mokyklos 6m klasės moksleiviais kurs naujo pasaulio žemėlapį. Betarpiškas menininkių ir moksleivių bendravimas ir bendradarbiavimas – tai teorinės ir praktinės žinios, tai sąlygos lavinti kūrybinį mąstymą, mokytis pastebėti ir pažinti meną.

REKLAMA

Lapų kritimo mėnesio informacinį kiemą gruodį keis Kalėdinis. Šventinių stebuklų nereikia laukti, jie šalia.

Programa:

11.07 d. 17 val. Literatūros vakaras. Dalyvauja: V. Dekšnys, B. Januševičius, D. Petrošius, A. Kaziliūnaitė, Ilzė Butkutė

11.09 d.; 11.23 d.; 17.30 val. Kūrybinio rašymo užsiėmimas

11.10 d. 17.30 val. Ekskursija po galerijos užkulisius. Menotyrininkė papasakos apie parodą „Boomerang stories“, supažinsite su autorėmis. Registracija [email protected]; 8 46 410073

11.11 d. 18 val. Paskaita: Istorinė kinematografijos retrospektyva. Skaitys P. Kliševičius

11.12 d. 17.30 val. Rež. Łukasz Pałkowski filmas „Rezervatas“, Lenkija, 2007.

11.20 d. 19 val. Audiovizualinės poezijos festivalis „Tarp“. Buvęs klubas „Prieplauka“, Žvejų g. 8. Kaina 10 lt

11.25 d. 17.30 val. Rež. Andrzej Wajda filmas „Kanalas“, Lenkija, 1956.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų