REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinės gėrimų rinkos tyrimų organizacijos "Canadean" duomenimis, pasaulinis alaus rinkos augimas sumažėjo nuo 6 proc. 2007 m. iki 2 proc. pernai.

REKLAMA
REKLAMA

Analitikai prognozuoja tolimesnį alaus rinkos augimo mažėjimą šiemet, o paklausos padidėjimo galima laukti tik 2010 m. Sparčiausiai alaus paklausa auga Azijoje (pernai išaugo 5 proc.), o labiausiai mažėja Vakarų Europoje (krito 8 proc.).

REKLAMA

Kinija, kuriai tenka 7 iš 10 Azijoje parduodamo alaus litrų, šiuo metu yra pagrindinis alaus rinką stabilizuojantis veiksnys. Tačiau šią šalį taip pat paveikė bendros tendencijos ir pernai alaus rinka augo lėčiau, skelbia portalas Alcotrend.ru.

Prie teigiamų 2008 m. rezultatų prisidėjo ir Lotynų Amerika, kurioje alaus rinka augo 3 proc. Brazilijoje, kuri yra ketvirta alaus gamintoja pasaulyje, rinka augo 4 proc. Artimuosius Rytus ir Šiaurės Ameriką galima laikyti sparčiausiai augančiu alaus vartojimo regionu pasaulyje, tačiau alaus pardavimai šiuose regionuose, dėl religinių ir kitų priežasčių, yra labai nedideli.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarų Europoje alaus rinka nebeauga jau nuo 2006 m., o ekonominė krizė situaciją dar labiau pablogino. Rytų Europos alaus rinką sunkmetis taip pat paveikė labai neigiamai.

Reikia paminėti, kad, nepaisant blogų rezultatų, Europa išlieka vieta, kurioje vienam žmogui tenka daugiausia alaus per metus. Lyderis - Čekija, kurioje vienas suagęs gyventojas per metus išgeria 160 litrų gintarinio gėrimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų