REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas už draugo nužudymą 12 metų laisvės atėmimo bausme nuteistam Vytautui Urbonui (gim. 1978 m.) bausmės nei sugriežtino, nei sušvelnino.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo nuomone, Šiaulių apygardos teismo 2008 m. lapkričio 21 d. nuosprendis, kuriuo V. Urbonui skirtas 12 metų laisvės atėmimas,  yra teisėtas ir pagrįstas. Apeliacinės instancijos teismo kolegija konstatuoja, kad apygardos teismas teisingai įvertino nuteistojo V. Urbono asmenybę, atsižvelgė į tai, kad nustatyta viena jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė ir nėra jo atsakomybę lengvinančių aplinkybių ir pagrįstai nuteistajam paskyrė didesnę nei vidurkis laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA

Teismas atmetė ir V. Urbono, ir nužudytojo vyro artimųjų skundus. Pastarieji bandė teismams įrodyti, kad nusikaltimas padarytas dėl to, kad V. Urbonas buvo skolingas nužudytajam didelę pinigų sumą. tačiau, Apeliacinio teismo nuomone, byloje nesurinkta pakankamai įrodymų, pagrindžiančių savanaudiškus V. Urbono padarytos žmogžudystės motyvus.

Teismas taip pat atsisakė priteisti didesnį neturtinės žalos atlyginimą nužudytojo motinai ir broliui. Tokie dydžiai, Apeliacinio teismo nuomone, šiuo atveju nėra aiškiai per maži, atitinka teisingumo ir protingumo kriterijus bei teismų praktikoje priteisiamus neturtinės žalos dydžius.

REKLAMA
REKLAMA

Nusikaltimas padarytas 2007 m. rugsėjį. Išvažiavęs susitikti su draugu V. Urbonu, jaunas verslininkas P. M. dingo. Prisipažinęs, kad nužudė (nušovė, o po to padegė ir užkasė kūną) savo draugą, V. Urbonas tikino teismus, jog jiedu susipyko dėl merginos ir neigė konfliktą dėl pinigų.

Nužudytojo artimieji (nužudytojo motina ir brolis) neigė, kad nusikaltimas padarytas dėl asmeninių priežasčių ir apeliacinės instancijos teismo prašė griežtinti bausmę nuteistajam bei priteisti motinai 1 mln. Lt, o broliui – 100 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti (pirmosios instancijos teismas jiems priteisė atitinkamai 200 tūkst. ir 50 tūkst. Lt). Pats V. Urbonas taip pat pateikė apeliacinį skundą bei prašė teismo perkvalifikuoti jo veiką iš tyčinio nužudymo į nužudymą labai susijaudinus ir skirti švelnesnę bausmę.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų