REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl milžiniškų skolų atlyginimų išmokėti nebepajėgianti Vilniaus savivaldybė pinigų bandys gauti parduodama savo Konstitucijos prospekte stovintį pastatą. Miesto valdžia už dangoraižį tikisi gauti 80-100 mln. litų, o parduotas patalpas vėliau tik nuomotis.

REKLAMA
REKLAMA

"Ne taip ir svarbu, ar mes sėdėsime nuomotame, ar savame pastate. Svarbiausios vis tiek yra funkcijos, kurias atliekame. Alternatyvos nėra", - spaudos konferencijoje sakė Vilniaus meras Vilius Navickas.

REKLAMA

Jo teigimu, maždaug 40-50 proc. gautų pajamų bus skirta skoloms padengti, kita dalis - mokykloms, darželiams renovuoti, algoms mokėti.

Tiesa, pardavusiai pastatą savivaldybei dar teks susimokėti 15 proc. pelno mokestį, tad likusieji pinigai problemų neišspręs. Savivaldybės skolos šiuo metu siekia 670 mln. litų, iš kurių 400 mln. litų sudaro įvairios paskolos.

Toks valdančiųjų sprendimas, atrodo, nelabai patinka miesto tarybos opozicijai. Meras pradedamas kaltinti miesto turto švaistymu. Su kaltinimais nesutinkantis V. Navickas vis randa progų priminti, kaip blogai, anot jo, Vilnių valdė buvęs meras Juozas Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA

"Mus kaltina viską darant nešvariai, bet tai absoliuti netiesa. Mes jau 8 mėnesius valdžioje. Ar matėte bent vieną korupcijos atvejį? O kiek skandalų buvo valdant anuometinei valdžiai, ar pamenate?" - klausė meras.

V. Navickas tikina, jog savivaldybės pastatas bus parduotas tik stambiai, patikimai bendrovei, tačiau apie galimus pirkėjus kol kas nutyli. Tikinama, jog pardavimo sutartyje bus nustatyta ne trumpesnė kaip 30 metų nuomos galimybė bei savivaldybės pirmumo teisė pastatą perpirkti.

"Parduoti visada yra geras laikas. Mums ekonomistai aiškina, kad tokio milžiniško kainų burbulo daugiau nebebus, todėl kaina tikrai nespekuliuosime. Pinigų reikia dabar", - tikino miesto vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2004 metais savivaldybės pastatą pastatyti kainavo maždaug 70 mln. litų. Tuomet statybos darbams 14 mln. litų skyrė bendrovė "Vilniaus kapitalinė statyba", o likusius 56 mln. litų skolino bankas. Pusė paskolos bankui jau grąžinta.

Be valdžios būstinės, parduoti ketinama dar daugiau kaip 100 įvairių miestui priklausančių pastatų, iš kurių tikimasi gauti 400-500 mln. litų. Kiek anksčiau Vilniaus valdžia nusprendė parduoti ir visas jai priklausančias įmones.

Opozicija sostinės valdžios ketinime parduoti savivaldybės pastatą įžvelgia slaptus žaidimus. Apie tai plačiau - LNK video reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų