• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas šiandien atmetė 29-erių metų Nerijaus Tručiono, nuteisto už sunkaus sveikatos sutrikdymą kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu ir neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu, apeliacinį skundą.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai Panevėžio policijai žinomas vyras pataisos namuose praleis 6 metus.

Lietuvos apeliacinio teismo kolegija mano, kad pirmosios instancijos teismas nuosprendyje aptarė ir motyvuotai pasisakė, kodėl nuteistojo veiksmus dėl vieno iš nukentėjusiųjų sužalojimo kvalifikavo kaip sunkų sveikatos sutrikdymą, padarytą tyčia. Nuosprendyje konstatuojama, kad N. Tručionio kaltė dėl padaryto sunkaus sveikatos sutrikdymo pasireiškė netiesiogine tyčia – matydamas, kad netoli asmens, su kuriuo konfliktavo, stovi dar vienas vyras, jis vis tiek paleido šūvį, taip sužalodamas du žmones.

REKLAMA

Teismas konstatavo, kad N. Tručionis nusikalto praėjus vos vieneriems metams po bausmės atlikimo. Tai rodo, kad jis nepadarė reikiamų išvadų, yra linkęs ir toliau daryti labai sunkius nusikaltimus, todėl yra pavojingas visuomenei. Teismas taip pat neatsižvelgė į tai, kad N. Tručionis turi mažą vaiką, kadangi byloje nustatyta, jog vaiku jis nuo pat gimimo nesirūpino ir jo neaugino.

Byloje nustatyta, kad prieš metus, lapkričio 12 d. dienos metu N.Tručionis ant šaligatvio prie įėjimo į alaus barą pistoleto šūviu sužalojo du žmones. Vienas vyras patyrė sunkius sužalojimus, kitas nukentėjo nesunkiai. N. Tručionis bare susipyko su policijai gerai žinomu V. M. Kilus konfliktui šie du vyrai išėjo iš baro, kur N. Tručionis ir paleido šūvį. Į kojas buvo sužalotas ne tik V. M., bet ir už V. M. nugaros tarpduryje ne tarnybos metu stovintis ir be uniformos esantis policijos pareigūnas. Abu nukentėjusieji buvo sužeisti vienu šūviu. N. Tručionis leidimo nešioti šaunamąjį ginklą neturėjo, tad jam teko atsakyti ne tik už sužalojimus, bet ir nelegalų ginklo laikymą. Nuteistasis teigė, kad V. M. kurį laiką grasino jam ir jo šeimai, buvo negrąžinęs jam paskolintų daiktų, todėl jie ir susipyko.

N. Tručionis yra ne kartą teistas už kitus nusikaltimus.

Savo skunde Lietuvos apeliaciniam teismui jis prašė skirti jam su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę arba sušvelninti laisvės atėmimo bausmę.  

Ši nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų