REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsiprašymas dėl nelaimės - po 30 metų

Naujosios Zelandijos oro linijos penktadienį atsiprašė žmonių, kurių šeimos nariai žuvo prieš 30 metų įvykusioje lėktuvo katastrofoje, rašo „news.au“.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsiprašome visų, kuriuos palietė ši skaudi istorija ir kurie iš Naujosios Zelandijos oro linijų nesulaukė pakankamai supratimo ir paramos“ kalbėjo kompanijos vadovas Robas Fyfe, atidengdamas memorialą 257-ioms aukoms. Iki šiol kraupiausia šalies istorijoje avia katastrofa įvyko 1978-aisiais, kuomet lėktuvas atsitrenkė į Erebuso kalną Antarktikoje.

REKLAMA

Pasak jo, tikimasi, kad šis atsiprašymas užpildys „daugybę spragų ir klaidų, įvykusių per tas dienas, mėnesius bei metus po nelaimės“. Tačiau, kaip pabrėžė R. Fyfe atsiprašoma ne dėl įvykio ar kompanijos veiksmų jį tiriant.

Kompanijos teigimu nelaimė įvyko dėl piloto neatidumo. Tačiau dar vieno tyrimo rezultatai teigė, jog kaltas buvo ne pilotas, bet blogai suderinti lėktuvo kompiuteriai, o avialinijų vadovai stengiasi įvykį užglaistyti.

R. Fyfe penktadienį įvykusioje ceremonijoje pareiškė, jog po įvykio žuvusiųjų šeimos nesulaukė pakankamai paramos. Jiems buvo sumokėta, tačiau daugelis skundėsi jog labai trūko informacijos, bendravimo bei emocinės paramos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų