REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepatvirtintais duomenimis, dviejų žmonių - Kauno apygardos teisėjo Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės - nužudymu įtariamas ir šiuo metu besislapstantis Drąsius Kedys jau susisiekė su bylą tiriančiais Kauno pareigūnais ir pažadėjo pats pasiduoti, jei šie įvykdys jo diktuojamas sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę D.Kedžiui pačiam atvykti ir pasiduoti pasiūlė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis.

REKLAMA

Anot šaltinių, D.Kedys esą žada savo noru pasiduoti tik tuo atveju, jei už grotų atsidurs mažametės tvirkinimu ir prievartavimu įtariamas kaunietis verslininkas Andrius Ūsas.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Vladimiras Kakoškinas vakar dar nežinojo, kad D.Kedys esą jau ieško su tyrėjais kontaktų ir diktuoja sąlygas. “Pirmą kartą girdžiu. Tikrai. Iš kur jūs tokią informaciją gavote? Būtinai pasidomėsiu”, - stebėjosi V.Kakoškinas.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas sakė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti, kad D.Kedys jau ėmė kontaktuoti su policijos pareigūnais. “Nei patvirtinsiu, nei paneigsiu. Komentarų nebus jokių. Bendraukite su Kauno apygardos prokuratūra, nes tik ji teikia informaciją. Jei ką nors patvirtinsiu, paneigsiu ar ką nors pasakysiu, atskleisiu bylos tyrimo duomenis ir būsiu patrauktas baudžiamojon atsakomybėn”, - kalbėjo D.Žukauskas.

Įtariamasis D.Kedys ir dar mažiausiai vienas įtariamasis pagalbininkas nesėkmingai ieškomi nuo spalio 5-osios. Paskelbta tarptautinė D.Kedžio paieška. Tuo tarpu vakar generalinis prokuroras Algimantas Valantinas po pokalbio Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete žurnalistams patvirtino, kad pranešimai apie įtarimus dėl galimų pažeidimų tiriant pedofilijos bylą įteikti jau aštuoniems prokurorams. Penkiems iš Kauno miesto apylinkės ir Kauno apygardos prokuratūrų bei trims Generalinės prokuratūros prokurorams. Galutinį sprendimą dėl kolegų veiksmų A.Valantinas ketina priimti gavęs vidinį tyrimą atlikusios komisijos išvadas. Griežčiausia sankcija už nusižengimus - pašalinimas iš darbo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pats D.Kedys, liepos mėnesį išplatinęs viešą laišką, minėjo tik keturis kauniečius prokurorus, neva vilkinusius pedofilijos bylos tyrimą.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Stasys Šedbaras nelinkęs manyti, kad tarnybinis patikrinimas prokuratūroje yra vilkinamas, praneša Elta.

“Jeigu tyrimas kokybiškas ir principingas, tai viena diena šen ar ten dabar jau nėra taip svarbu. (...) Pasakyčiau įsivaizduodamas save generalinio prokuroro vietoje: yra komisija, generalinis prokuroras negali apeiti, apklausinėti visus. Komisija sako, kad mes nespėjame. Ką daryti dabar generaliniam prokurorui? Toje vietoje reikėtų įlįsti į kito žmogaus kailį”, - svarstė S.Šedbaras.

REKLAMA

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas kitą trečiadienį toliau ketina nagrinėti generalinio prokuroro A.Valantino atsakymus į klausimyną “Dėl aplinkybių, susijusių su Drąsiaus Kedžio skundais, tyrimo”.

Komiteto vadovo S.Šedbaro teigimu, generalinis prokuroras yra pažadėjęs, kad iki to laiko turės tarnybinio patikrinimo išvadas.



Olava STRIKULIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų