• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija prašo elgtis santūriai ir atsakingai spalio 21 d. Vilniuje organizuojamo mitingo metu.

Spalio 21 d. nuo 14 iki 16 val. Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos mokytojų profesinė sąjunga, Krikščioniškoji švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“, Jungtinės profesinės sąjungos, Lietuvos medikų profesinė sąjunga, Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga, Lietuvos pasienio pareigūnų profesinė sąjunga, Lietuvos policijos profesinė sąjunga, Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga ir Lietuvos bibliotekininkų sąjunga organizuoja mitingą prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės (Gedimino pr. 11, Vilnius) - V. Kudirkos aikštėje.

REKLAMA
REKLAMA

Viešosios tvarkos, žmonių saugumo palaikymui ir saugaus eismo priežiūrai mitingo metu prie Vyriausybės rūmų ir jų prieigose bus skirtos papildomos Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir kitų pareigūnų pajėgos.

REKLAMA

V. Kudirkos aikštės dalis nuo Vyriausybės rūmų pusės nustatytu atstumu bus aptverta juosta „Stop policija“.

Mitingo dalyviai į renginio vietą eis  pro patikros postus, o policijos pareigūnai, vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos susirinkimų įstatymo 24 straipsniu, organizuos norinčių patekti į mitingo vietą asmenų ir jų bagažo apžiūrą ir patikrinimą.

Policija primena, kad į mitingą kategoriškai draudžiama ateiti ginkluotiems šaunamaisiais ar nešaunamaisiais ginklais; atsinešti daiktus, specialiai pritaikytus kūno sužalojimams padaryti, gaisrams sukelti ar materialiniai žalai padaryti; su savimi negalima turėti lengvai užsidegančių, stipriai veikiančių aplinką ar organizmą medžiagų, alkoholinių gėrimų.

REKLAMA
REKLAMA

Policija imsis visų įmanomų įstatymiškai leistinų veiksmų, kad aukščiau minėtų reikalavimų nepaisantys asmenys į mitingo vietą nepatektų arba būtų užfiksuotas nusikalstamas faktas ir jį padaręs asmuo. Pareigūnai stebės bei vaizdiškai dokumentuos galinčius įvykti teisėtvarkos pažeidimus, asmenis organizuojančius ar provokuojančius žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ar kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką.

„Mitingo organizatorius ir dalyvius prašome išlikti santūriais, elgtis atsakingai, laikytis tvarkos ir klausyti pareigūnų reikalavimų. Policija tikisi pilietine teise besinaudojančių asmenų brandumo, dėkoja už supratimą ir bendradarbiavimą“, – rašoma policijos išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų