REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Parnešk rozmarinų“ gali tapti nauju slengu visiems, pažiūrėjusiems Tarptautinio Kauno kino festivalio filmą „Parneški rozmarinų“.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo režisieriai broliai Benny ir Josh Safdie šiuo posakiu išreiškė plonytę ribą tarp būsenos kai jautiesi laimingas arba liūdi. Išeisi į parduotuvę rozmarinų – kai kas pasikeis ir galbūt beeinant liūdesį, vienatvę pakeis nauja idėja, problemos taps juokingos, apims džiugesys.

REKLAMA

Spalio 16 ir 18 dienomis Tarptautinis Kauno kino festivalis kviečia apsilankyti sostinės kino teatre „Pasaka“ ir pasinaudoti unikalia galimybe ne tik pamatyti nepriklausomo amerikietiško kino pavyzdį – filmą „Parneški rozmarinų“, bet ir susitikti su jo režisieriais – tiesiai iš Niujorko į Vilnių atvykstančiais broliais Josh ir Benny Safdies.

Juosta „Parneški rozmarinų“ pasakoja apie į ketvirtą dešimtį įkopusį, po truputį žilstantį Lenį, kasmet vos porą savaičių praleidžiantį su mažamečiais sūnumis. Tradicinio susitikimo metu vyriškiui šauna geneali mintis paversti šias dvi savaites visu pusmečiu ir įgyvendinti grandiozinį planą, kupiną spalvų, nuotaikų, atsitikimų ir komiškų situacijų. Taip, į trijų herojų gyvenimus pasibeldžia kelionės, svečiai iš paslaptingų kraštų ir daugybė kitų neplanuotų istorijų. Kyla klausimas: ar įmanoma laviruoti ant plonytės gijos, skiriančios tėvo ir vaikų pasaulius?

REKLAMA
REKLAMA

Režisieriai prisipažįsta, jog sukurti pagrindinio veikėjo charakterį įkvėpė jų tėvas. „Filmo herojus Lenis žavisi idėja būti tėvu, tačiau tik idėja... Jis moka užburti pasakojimais ir žongliruoti prisiminimais. Jis tarsi burtininkas, kuriantis pasirodymą dviems mažamečiams ir pats tikintis, jog viskas yra įmanoma, o kartu suvokiantis, kad šie vaikai – vieninteliai tikri jo draugai. Juostos idėją brandinome labai ilgai ir išties norėjome rasti atsakymą į klausimą: kodėl viskas nutinka būtent taip? Norėjome suprasti besikeičiančias emocijas. Filmas iš dalies gali būti vadinamas autobiografiniu, nes esame patyrę dalį fiksuojamų išgyvenimų, kadaise lankėmės tose vietose, kuriose buvo filmuojama. Juostoje galite pamatyti piešinius, kuriuos mes patys nupiešėme vaikystėje. Tai galimybė atrasti tikras emocijas ir gyvenimiškas detales, ne tik kino iliuziją”, - teigia kūrėjai J. Ir B. Safdies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį penktadienį ir sekmadienį Vilniaus kino teatre „Pasaka“, po filmo „Parneški rozmarinų“ seansų, režisieriai J. ir B. Safdies susitiks su Tarptautinio Kauno kino festivalio lankytojais, pasidalins įspūdžiais apie filmo idėją, kūrybos procesą, nepriklausomo Amerikos kino aktualijas ir, žinoma, atsakys į visus žiūrovų klausimus.

Filmo „Parneški rozmarinų“ seansai Vilniuje, kino teatre „Pasaka“:

Spalio 16 d., penktadienis, 20.45 val.

Spalio 18 d., sekmadienis, 18.30 val.

Josh ir Benny Safdie – JAV nepriklausomo kino kūrėjai iš Niujorko. Gimę ir augę šio miesto Queens ir Manheteno rajonuose, jie nuo mažų dienų susipažino su kinu. 2001-aisiais jie įkūrė kino „kooperatyvą“ „Red Bucket Films“. Pastarieji šių „mumblecore“ kino kūrėjų filmai – „Malonumas būti apiplėštam“ ir „Parnešk rozmarinų“ – dvejus metus iš eilės buvo rodomi Kanų kino festivalyje. Tai – didžiulis pripažinimas jauniems kino kūrėjams.

Filmografija:


„Parnešk rozmarinų“, JAV, 2009

„Malonumas būti apiplėštam“, JAV, 2008

„The Back of Her Head“, 2007

„We're Going to the Zoo“, 2006

„If You See Something, Say Something“, 2006

„The Adventures of Slaters's Friend“, 2005

„Lethargy“, 2002

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų