REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad Nacionalinis susitarimas, kuriuo bandoma stabilizuoti šalies finansų padėtį, bus pasirašytas po dviejų savaičių, spalio 28-ąją. Verslininkai tam neprieštarauja, tačiau pensininkų ir mamų atstovai sutartimi nėra patenkinti.

REKLAMA
REKLAMA

Po susitikimo su socialiniais partneriais A. Kubilius teigė, kad derybos vyksta konstruktyviai ir daug redakcinių pakeitimų jau nebeturėtų būti.

REKLAMA

„Tai galutinis terminas ir iki to termino vyks redakcinio pobūdžio tam tikri taisymai“, – aiškino Lietuvos verslo darbda

vių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas. Verslininkai su Vyriausybe susitarė, kad bus mažinami pelno mokesčiai.

Verslininkams su valdžia pavyko susitarti, kad įmonių pelno mokestis mažės nuo 20 iki 15 proc., o mikroįmonėms jis gali būti sumažintas nuo 13 iki 7,5 proc.

D. Arlauskas teigia tikįs, kad pelno mokesčio mažinimas padės verslininkams per sunkmetį.  

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Grasilda Makarevičienė dar kartą pakartojo, jog nepritaria valdžios Nacionaliniame susitarime įvardintam pensijų mažinimui.

„Tikėjausi, kad mūsų valdžios vyrai mus supras, bet kol kas Nacionaliniame susitarime jokių pakeitimų nėra. Jo kol kas pasirašyti negalime [...] Tokiam susitarimui, koks yra dabar, mes nepritariame, nes socialinio draudimo pensijos, tai yra senatvės pensijos, mažinamos negali būti, negali būti mažinamos dirbančių pensininkų pensijos“, – teigė G. Makarevičienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Kvedaravičius taip pat sakė, kad derybų procesas nesibaigia. Nors nemažai pageidavimų įtraukta į susitarimo projektą, tačiau profsąjungiečiai esą turį ir kitų pasiūlymų.

„Profsąjungos laikosi tokios pozicijos: jeigu pensininkų organizacijos, pagyvenusių žmonių asociacija, invalidų ir kitų susivienijusių žmonių asociacijos nesutiks su tais siūlymais, kurie dabar yra, nepritars ir nepasirašys, tai profesinės sąjungos siūlo išimti šitas pozicijas iš susitarimo.

REKLAMA

Tada mes jį pasirašysime ir pratęsime derybas dėl tolesnio socialinio garantijų sprendimo. Negalime pasirašyti po punktais, kuriems nepritaria per milijoną žmonių atstovaujančios organizacijos“, – kalbėjo A. Kvedaravičius.

Aktyvių mamų sambūrio atstovės praėjusią savaitę taip pat pareiškė, kad motinystės (tėvystės) išmokos mažinamos neproporcingai, lyginant su kitomis socialinėmis grupėmis.

Mamų teigimu, išmokas ketinama mažinti apie 20 proc., o su vaiko pinigais – net ketvirtadaliu.

Iki nacionalinio susitarimo pasirašymo socialiniai partneriai pozicijas turi suderinti savo organizacijose.

Susitarimu Vyriausybė bando įtvirtinti pritarimą numatomiems biudžeto taupymo veiksmams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų