REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barakas Obama mano, kad Nobelio taikos premija paskirta ne vien tik jam, bet ir visai amerikiečių tautai.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama tapo Nobelio taikos premijos laureatu už pastangas stiprinti taiką ir harmoniją tarptautiniuose santykiuose, nors dar nėra nė metų, kai jis eina JAV prezidento pareigas. Šiuo metu Jungtinės Valstijos kariauja Irake ir Afganistane, o B. Obamos administracija planuoja nusiųsti į Afganistaną papildomą kariuomenės kontingentą.

REKLAMA

„Nobelio taikos premiją gavo visa amerikiečių tauta. Aš tai laikau ne mano paties nuopelnų pripažinimu, bet amerikiečių tautos pastangų užtikrinti viso pasaulio žmonių gerovę pripažinimu“, - sakė JAV prezidentas, penktadienį kalbėdamas Baltuosiuose rūmuose.

Anot jo, svarbu nepamiršti, jog nė vienas lyderis vien savo jėgomis neįstengs išspręsti visų pasaulio problemų, visos tautos turi susitelkti, kad būtų galima efektyviai priešintis dabarties iššūkiams.

B. Obama tapo trečiuoju istorijoje Amerikos politiku, kuris gavo Nobelio taikos premiją, eidamas JAV prezidento pareigas. 1906 metais šį apdovanojimą pelnė Teodoras Ruzveltas (Theodore Roosevelt), o 1919-aisiais - Vudras Vilsonas (Woodrow Wilson).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų