REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas susitiko su nevyriausybinių organizacijų (NVO) atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio metu aptarti klausimai, kurie šiandien labiausiai domina NVO, praneša Aplinkos ministerija. Kalbėta apie Seime svarstomus Saugomų teritorijų įstatymo pakeitimo projektus, Kuršių Nerijos bendrąjį planą, vėjo jėgainių statybas, biologinės įvairovės ir darnaus vystymosi strategijas, Europos Sąjungos struktūrinę paramą.

REKLAMA

Aiškios pozicijos pasigenda abi pusės

NVO priekaištavo pasigendantys aiškios Aplinkos ministerijos pozicijos vienu ar kitu svarbiu klausimu. G. Kazlauskas pripažino, jog to ministerijai kartais išties pritrūksta ir pažadėjo, jog pozicijos bus reiškiamos aiškiau bei garsiau. Be to, pasak ministro, bus siekiama aktyvesnio dialogo su visomis suinteresuotomis visuomenės grupėmis.

NVO atstovai taip pat išreiškė pageidavimą gauti daugiau informacijos apie Aplinkos ministerijos rengiamas strategijas, teisės aktų projektus ir kitus dokumentus. Ministras užtikrino, jog duomenys nėra ir nebus slepiami, tačiau kartu paragino svečius patiems būti aktyviems ir domėtis, kas vykdoma – ne tik laukti, kol bus atsiųsta informacija.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu G. Kazlauskas ragino visuomet rinktis kompromisų kelią. „Jei vieni kitų pasiūlymus atmetinėsime vien dėl to, kad mums nepatinka juos pateikę žmonės, niekur nenueisime. Reikia sėsti, diskutuoti ir ieškoti geriausio sprendimo. Tai reiškia, kad vienur ar kitur nusileisti reikia visoms pusėms“, - sakė ministras.

Susitikimas su NVO rengiamas jau antrą kartą. Pirmojo pokalbio metu sutarta, jog tokios diskusijos bus tradicinės. Trečią kartą susitikti ir pasikalbėti rūpimais klausimais ketinama šių metų gruodžio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandieniniame susitikime taip pat dalyvavo aplinkos viceministrai Ramūnas Kalvaitis ir Aleksandras Spruogis, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovė Rūta Baškytė, ministro patarėjas Romualdas Petrauskas, Aplinkos ministerijos departamentų direktoriai.

Kitoje stalo pusėje sėdėjo Baltijos aplinkos forumo, Lietuvos ornitologų draugijos, VŠĮ „Darnaus vystymosi iniciatyvos“, bendrijos „Atgaja“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų