REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento frakcijos "Laisvės ir demokratijos Europa" narys Juozas Imbrasas siūlo, kad oro kompanijos bankroto atveju šalių vyriausybės grąžintų kompanijos keleiviams pinigus už įsigytus bilietus, o vėliau regreso tvarka juos galėtų atgauti iš bankrutuojančios oro bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį pasiūlymą Europos Parlamento narys pateikė svarstant rezoliuciją dėl oro linijų keleivių finansinės apsaugos aviakompanijų bankroto atveju.

REKLAMA

Europos Parlamento priimtuose teisės aktuose yra numatytos pakankamos garantijos ir kompensacijos keleiviams, jeigu jie dėl konkrečios oro kompanijos kaltės negali laiku išvykti numatytu maršrutu arba turi problemų dėl bagažo. Bet tik esant vienai sąlygai - jeigu aviakompanija neturi finansinių problemų ir gali vykdyti savo garantijas.

"Bendrovei iškėlus bankroto bylą, bilietus įsigiję keleiviai ilgam, o dažniausiai ir visiškai praranda savo lėšas. Nes pagal teisės aktus, reglamentuojančius bankroto procedūras, jie atsiduria bendroje kreditorių eilėje. Teisingiau pasakius - jos gale. O bankroto bylos nagrinėjamos mėnesiais ir metais. Žmonės negali atgauti savo pinigų", - kalbėjo Europos Parlamento transporto ir turizmo komiteto narys.

REKLAMA
REKLAMA

Avialinijų bendrovių veiklą stebi ir licencijuoja, leidimus skrydžiams išduoda nacionalinių vyriausybių institucijos. "Jeigu bankrotas užgriūva kaip iš giedro dangaus keleiviams įsigijus bilietus, vadinasi, tos institucijos nepakankamai gerai dirbo savo darbą ir yra atsakingos už tai, kad keleiviai nebuvo laiku perspėti, o oro vežėjų veikla laiku nesustabdyta", - sakė J. Imbrasas.

Jo teigimu, Europos Parlamento ir Tarybos priimtą reglamentą dėl oro susisiekimo paslaugų teikimo Bendrijoje bendrųjų taisyklių reikia papildyti nuostata, kad šalių vyriausybės oro kompanijos bankroto atveju padengia keleivių patirtas išlaidas už bilietus.

"Vėliau jos šias lėšas galėtų išieškoti regreso tvarka iš bankrutavusių aviakompanijų. Tokiu sprendimu mes konkrečiai prisidėtume prie keleivių apsaugos oro linijų bankroto atveju", - Europos Parlamente kalbėjo J. Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų