REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos operos primadona Inesa Linaburgytė klausytojams pateikia drąsų ir ambicingą kūrybinį sumanymą – rečitalį su Modesto Pitrėno diriguojamu Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 10 d., šeštadienį, 19 val. Filharmonijoje rengiamame koncerte skambės gražiausios operų arijos, kurioms atlikti reikia didžiulio profesinio ir meninio meistriškumo bei fizinės ištvermės.

REKLAMA

„I. Linaburgytė pasirodė kaip puiki Karmen – ne tik todėl, kad taikliai perteikė savo personažo charakterį, bet ir todėl, kad į ją apskritai įdomu žiūrėti scenoje – tai dainininkė, sugebanti improvizuoti“ („7 meno dienos“, 2002-06-14); „Inesa sujaudino ir sukrėtė Toskos vaidmens traktuote“ (Dmitrij Bertman, Maskvos „Helikon Opera“ teatro režisierius); „Ji puikiai žaidžia tembru, turi šviesų, turtingą balsą, kuris visu grožiu romantiškai ir aistringai suskambėjo žymiojoje arijoje „Visi d‘arte“ (Ievina Liepina), – negaili gražių žodžių solistei ir kritikai, ir operos scenos kolegos.

REKLAMA
REKLAMA

Inesa Linaburgytė – viena ryškiausių Lietuvos operos solisčių. 1992 m. su pagyrimu baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademijos prof. Vaclovo Daunoro ir doc. Nijolės Mameniškienės solinio dainavimo klasę, ji tais pačiais metais tapo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro soliste. Dainininkė yra tarptautinių vokalistų konkursų – Belvederio Vienoje, J. Vytuolo Rygoje ir „Voci Verdiane Busseto“ Italijoje – laureatė. Jau būdama ryški mecosoprano vaidmenų atlikėja, stažuotės Maskvos Didžiajame teatre metu vokalo autoritetų paskatinta pradėjo dainuoti dramatinio soprano vaidmenis, kurių dabar jos repertuare jau per trisdešimt. Įspūdingiausius šių partijų fragmentus ir išgirsime rečitalio programoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koncerte numatyta atlikti Ch.W. Glucko Alkestidės ariją „Divinites du Styx“ iš operos „Alkestidė“, A. Ponchielli Džokondos ariją „Suicidio“ iš operos „Džokonda“, G. Verdi Aidos ariją „Ritorna vincitor“ iš operos „Aida“, Amelijos ariją „Morro, ma prima ingrazia“ iš operos „Kaukių balius“ ir Leonoros ariją „Paca, pace mio Dio“ iš operos „Likimo galia“, G. Puccini Manon arijas „In quelle trine morbide“ bei „Sola perduta, abbandonata“ iš operos „Manon Lesko“, Čio Čio San ariją „Tu tu piccolio iddio“ iš operos „Madam Baterflai“ ir Toskos ariją „Vissi d’arte“ iš operos „Toska“.

Modesto Pitrėno diriguojamas Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras klausytojus pamaloninins dar ir orkestro muzikos fragmentais iš G. Verdi bei G. Puccini operų.



Modestas Pitrėnas (Michailo Raškovskio nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų