REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kilus įtarimams dėl galimai nesaugių vienos 210 kg partijos egiptietiškų raudonųjų granatų, kurie į Lietuvos rinką pateko iš Olandijos, MAXIMA LT, UAB, laikinai stabdo prekybą šiais vaisiais. Savo iniciatyva MAXIMA papildomiems tyrimams iš prekybos išima visus bendrovės importuotus egiptietiškus granatus, kuriais prekiaujama MAXIMA parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš atsakingų institucijų gavus pranešimus apie dar rugsėjo mėnesio pradžioje iš Olandijos importuotą galimai nesaugių egiptietiškų granatų partiją, mes papildomiems tyrimams nusprendėme iš prekybos išimti visus iš Egipto įsivežtus granatus, kuriais šiuo metu prekiaujame“, - sako MAXIMA LT, UAB, Kokybės valdymo departamento direktorė Deimantė Mitkuvienė.

REKLAMA

Pasak D. Mitkuvienės, bendrovės iniciatyva visiems iš prekybos laikinai išimtiems egiptietiškiems granatams bus atliekami papildomi išsamūs laboratoriniai tyrimai, siekiant nustatyti, ar juose esantis pesticidų kiekis neviršija leistinų normų.

Įtarimai dėl galimo egiptietiškų granatų nesaugumo kilo Valstybinei Maisto ir Veterinarijos tarnybai patikrinus 210 kg egiptietiškų granatų partiją, kuri į  Lietuvą buvo įvežta šių metų rugsėjo 3 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų