REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atrodytų, kad Angelų sargų dieną policijos pareigūnai turėtų vaikščioti paradinėmis uniformomis ir švytinčiais veidais. Paradinių uniformų Kupiškyje, žinoma, buvo, bet šviečiančių iš laimė veidų mažai matėsi tiek rajone, tiek ir visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujiems vietų nebėra

Rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas, paklaustas, kaip nusiteikę policijos pareigūnai pasitinka profesinę šventę, sakė, kad nuotaikos yra tiesiog “nuostabios”. Prieš pat šventes rajono policijos komisariatas prarado visus buvusius laisvus etatus. Nubraukti septyni etatai. Nauji darbuotojai jų kolektyvo nebepapildys, nors šiuo metu yra norinčių dirbti rajono policijos komisariate.

REKLAMA

Žmonės iš Kupiškio rajono yra išsiųsti mokytis ir į Klaipėdos policijos mokyklą, ir į Mykolo Romerio universitetą. Kaip juos reikės priimti į darbą - yra visiškai neaišku, arba tiesiog neįmanoma.

Mašinos - į garažą, darbuotojai - atostogų

Nuo spalio pirmosios dienos rajono policija buvo priversta pastatyti į aikštelę tris automobilius. Toks nurodymas buvo gautas dėl degalų, draudimo ir eksploatacijos sąnaudų taupymo. Jei 2008 metais rajono policijos transportui per mėnesį dar buvo galima išleisti apie dešimt tūkstančių litų, tai per pirmą 2009 metų ketvirtį šioms išlaidoms gauta tik dvylika tūkstančių litų - beveik tris kartus mažiau. Dėl to paties taupymo nuo kitų metų pradžios jau planuojama, kad pareigūnai nemokamų atostosgų eis ne po dešimt, bet po dvylika dienų. Galvojama, kad pareigūnai kas mėnesį nedirbs po dieną. Gal taip bus ne taip sunku finansiškai.

REKLAMA
REKLAMA

 L. Dovydėnas sakė, kad nenori būti blogu pranašu, bet tai ne paskutiniai taupymai policijos sistemoje. Ko gero, gali prasidėti ir "gyvų" etatų mažinimas.

Areštinė bus uždaroma

Pasak L. Dovydėno, numatyta, kad nuo kitų metų birželio pirmosios dienos bus uždaryta Kupiškio rajono areštinė. Toks sprendimas gimė nutarus, kad jos eksploatavimas yra per brangus.

Neseniai areštinėje buvo sudėti nauji ventiliatoriai. Jų ištraukiamoji galia yra pakankamai didelė, bet dabar reikalaujama, kad ventiliacija turi būti savaiminė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų