REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos prezidentas Lisabonos sutarties pasirašyti neskuba

Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis nskubės pasirašyti Lisabonos sutarties ratifikavimo protokolo, skelbia „Polskie radio“. Apie tai pranešė prezidento kanceliarijos vadovas Wladyslawas Stasiakas.

REKLAMA
REKLAMA

Stebėtojai iki šiol manė, kad, Airijai antruoju referendumu pritarus sutarčiai, pagrindine kliūtimi Lisabonos susitarimo ratifikavimui išliks Čekijos prezidentas Vaclavas Klausas. Praėjusią savaitę 17 Čekijos senatorių nusiuntė ratifikacijos protokolą Konstituciniam teismui, kuris dabar turės išaiškinti, ar šis protokolas neprieštarauja Konstitucijai. Spėjama, kad taip Lisabonos sutarties ratifikavimas gali būti atidėtas iki pusmečio.

REKLAMA

Tačiau Čekijos prezidentas pasirodo nėra vienintelė kliūtis sutarties ratifikavimui. L. Kaczynskis atrodo yra pasirengęs netesėti pažado ratifikuoti sutartį nedelsiant, jei airiai referendume šiam dokumentui ištars „taip“. Penktadienį vykusiame referendume airiai sutarčiai pritarė, tačiau Lenkijos prezidentas savo pažadą pamiršo.

Dienraštis „Rzeczpospolita“ rašo, kad prezidentas sutartį rengiasi ratifikuoti tik tuomet, kai bus išspręstas jo ginčas su vyriausybe. L. Kaczynskis su vyriausybe nesutaria dėl to, kas turėtų kontroliuoti Lenkijos užsienio politiką. Be to, teigiama, kad L. Kaczynskis sutarties ratifikavimą gali atidėti ir siekdamas išsireikalauti iš Briuselio, kad Lenkijai būtų suteiktas didesnis vaidmuo Europos Parlamente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų