REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkė  Danguolė Stachura spalio 6 d. vakarą Vilniaus Pilies gatvėje esančiame XV a. gotikiniame raudonų plytų name atveria naujos meno galerijos duris. Ši šimto penkiasdešimties kvadratinių  metrų „Pilies“ galerija yra pirmoji Lietuvoje menininkų atstovybės principu veikianti galerija.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų veiklos principas skiriasi nuo kitų šalies galerijų. Menininkų darbus visose salėse eksponuosime be antkainio, todėl kūrinius galėsime parduoti tokiomis pat kainomis, kokiomis juos parduoda menininkai savo dirbtuvėse. Čia bus galima su jais derėtis ir dėl kainos“, – sakė Danguolė Stachura.

REKLAMA

Galerijos planuose – aktyvus bendradarbiavimas su užsienio galerijomis, įvairios mainų programos. „Ateityje ketiname pas save eksponuoti užsienio autorių darbus, o lietuvių parodas pristatyti kitose šalyse“, – planus dėstė Danguolė. Galerijoje paveikslus bus galima ne tik įsigyti, bet ir išsinuomoti.

Atidarymo dieną galerijoje bus pristatomos trijų menininkų parodos: maestro Sigito Staniūno tapybos paroda „Spalio properšos“, maestro Tautvydo Davainio psichodelinės vizijos „Dervišai sukasi tyliai...“ ir Rolanos Čečkauskaitės tapybos ir keramikos darbų paroda „Kaip danguj... Taip ir žemėj...“. Galerijoje eksponuojamos parodos bus nuolat keičiamos. Menininkų darbai joms bus atrenkami kruopščiai ir profesionaliai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pilies“ galerija neapsiribos vien tik meno darbų parodomis. Čia bus rengiami susitikimai su meno pasaulio žmonėmis, kameriniai muzikos ir poezijos, kiti teminiai vakarai, filmuojamos įvairios TV laidos, vyks uždari renginiai. „Pilies“ galerija taps meno ir juo besidominčių žmonių traukos centru.  

„Ši galerija – mano svajonė, kurią įgyvendinau netikėtai anksti. Pelno iš jos nesitikiu, bus puiku, jeigu šis gražus projektas gyvuos ir išlaikys pats save“,  – sakė nuo mažų dienų pati tapanti Danguolė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų