REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius šiandien Vilniaus oro uoste susitiko su Rusijos Federacijos Kaliningrado srities gubernatoriumi Georgijumi Boosu. Kaimyninės Rusijos srities vadovas atvyko į Vilnių dalyvauti Kaliningrado srities Dienų Lietuvoje renginiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Trumpo pokalbio metu Lietuvos Premjeras su Kaliningrado srities gubernatoriumi aptarė geležinkelio tranzito, vizų režimo ir bendradarbiavimo energetikos srityje klausimus. Gubernatorius G. Boosas paminėjo, kad jo vadovaujama Rusijos sritis yra suinteresuota toliau plėtoti įvairius Europos Sąjungos inicijuojamus projektus kartu su kaimynėmis Lenkija ir Lietuva. Jis taip pat sveikino Lietuvos ir Kaliningrado srities palengvinto vizų režimo iniciatyvą, sakydamas, kad tai - nors kol kas ir nedidelis, bet reikalingas žingsnis gera kryptimi. G. Boosas taip pat paminėjo Lietuvos geležinkelio tranzito į Kaliningradą tarifų klausimą, sakydamas, kad Kaliningrado ir Klaipėdos uostai galėtų veikti kaip vienas logistinis kompleksas. Gubernatorius taip pat pažymėjo, kad Kaliningrade ypač vertinama atsakinga Lietuvos verslininkų veikla.

REKLAMA

Premjeras A.Kubilius pasiūlė Kaliningrado srities vadovui bendrus tranzito ir energetikos klausimus spręsti platesnio regioninio bendradarbiavimo kontekste. Premjeras pakvietė Rusiją ir konkrečiai Kaliningrado sritį aktyviau dalyvauti Azijos-Europos susitikimo (ASEM) veikloje ir priminė, kad po kelių savaičių Vilniuje įvyks 1-asis ASEM transporto ministrų susitikimas. Premjero A.Kubiliaus nuomone daug naudos regiono žmonėms ir verslui gali duoti ES Rytų Partnerystės programa, kurios projektai bus skirti didesniam žmonių, prekių ir paslaugų judėjimui tarp ES ir rytinių jos kaimynių. Ministras Pirmininkas A.Kubilius taip pat informavo Kaliningrado srities gubernatorių apie planą sukurti trijų Baltijos šalių laisvą ir vieningą elektros energijos rinką, vėliau sujungiant ją su Šiaurės šalių elektros energijos rinka. Premjero A.Kubiliaus nuomone, ilgalaikėje perspektyvoje Kaliningrado sričiai reikėtų apsispręsti ar tapti integralia šio didelį Baltijos jūros regioną vienijančio elektros energijos žiedo dalimi. Kaliningrado srities gubernatoriaus nuomone šis klausimas galėtų būti ateities svarstymų dalimi.

Po susitikimo Ministras Pirmininkas A. Kubilius išskrido į Švediją dalyvauti Baltijos jūros regiono plėtros forume.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų