REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skrodimo rezultatai parodė, kad prieš mirtį Michaelas Jacksonas buvo praktiškai sveikas, skelbia naujienų agentūra AP.

REKLAMA
REKLAMA

Dainininko KMI buvo normalus, visi jo vidaus organai, taip pat ir širdis, sveiki. Nedidelių sveikatos problemų dainininkas vis dėlto turėjo, tačiau nei viena jų nebuvo tokia rimta, kad galėtų būti mirties priežastimi.

REKLAMA

Be nežymaus artrito ir aterosklerozės, Jacksonas turėjo tik problemų su plaučiais - jie buvo uždegiminės būklės, o jų apimtis - mažesnės nei normali. Ekspertizėje vis dėlto pabrėžiama, kad plaučių būklė nebuvo tokia sunki, kad būtų galėjusi būti net ir šalutine mirties priežastimi.

Oficialiais Los Andželo policijos duomenimis, Jacksonas mirė nuo propofolio perdozavimo - šio vaisto suleido asmeninis dainininko kardiologas Conradas Murray'us. Vis dėlto propofolis buvo tik katalizatorius - mirtis ištiko dėl to, kad šis vaistas buvo vartojamas kartu su kitais raminamaisiais preparatais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia Kalifornijos universiteto anesteziologijos poskyrio vadovas Zeevas Kainas, be propofolio Jacksono kraujyje buvo aptikta dar trys benzodiazepinų klasės preparatų. Kaino teigimu, anestiozologai niekuomet nenaudoja daugiau nei vieno benzodiazepino grupės vaisto kartu su propofoliu, nes nuo tokios kombinacijos gali sustoti kvėpavimas.

Kaino manymu, labai tikėtina, kad Jacksonas iš pradžių nustojo kvėpuoti, o jau vėliau sustojo jo širdis, dėl ko jis ir mirė.

Ekspertizės išvadose taip pat nurodyta, kad ant dainininko kūno buvo aptikta keletas randų - už abiejų ausų, ant rankų, ant peties ir netoli nosies šnervių. Didžioji dalis šių randų, kaip mano Kainas, - plastinių operacijų pasekmė.

Rugpjūčio pabaigoje buvo oficialiai pripažinta, kad Michaelo Jacksono mirties priežatis - žmogžudystė. Tačiau kaltinimai dėl to kol kas niekam nebuvo pateikti. Dainininkas buvo palaidotas rugsėjo 3 dieną "Forest Lawn Glendale" kapinėse Los Andžele.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų