REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siūloma savivaldybėms perduoti vartotojų teisių apsaugos ir gynimo funkciją. Tokią Vietos savivaldos įstatymo pataisą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Edmundas Pupinis.

REKLAMA
REKLAMA

Projektą teikiantis parlamentaras sako, kad, panaikinus Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos skyrius apskrityse, regionų vartotojai susiduria su informacijos ir reikiamos pagalbos trūkumu ginant ir užtikrinant jų teises.

REKLAMA

Perdavus vartotojų apsaugos funkcijas savivaldybėms, anot E. Pupinio, bus efektyviau ginami vartotojų interesai regionuose.

Vartotojų teisių apsaugos įstatyme nustatyta, kad Teisingumo ministerija dalyvauja formuojant ir įgyvendinant vartotojų teisių apsaugos politiką. Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba yra valstybės įstaiga prie Teisingumo ministerijos, įgyvendinanti valstybės politiką vartotojų teisių apsaugos srityje ir užtikrinanti vartotojų teisių apsaugą. Šiuo metu įstatymai nenustato savivaldybėms funkcijos dalyvauti vartotojų teisių apsaugoje ir gynime.

Pagal esamą reglamentavimą, regiono piliečiai, susidūrę su galimu vartotojų teisių pažeidimu, pagalbos yra priversti kreiptis tiesiogiai į tokias institucijas kaip Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Valstybinė ne maisto produktų inspekcija prie Ūkio ministerijos, Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba, Ryšių reguliavimo tarnyba ir kitas. Pagalbą vartotojams iki šiol apskrityse teikusieji 10 Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos skyrių yra panaikinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų