REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis ir viceministras Algimantas Vakarinas antradienį su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentu Artūru Poviliūnu bei Lietuvos sporto federacijų sąjungos (LSFS) atstovais diskutavo kūno kultūros ir sporto politikos formavimo bei įgyvendinimo, sporto plėtros strategijos klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

"Žmonių, besirūpinančių Lietuvos sportu, pasitikėjimas Vidaus reikalų ministerija (VRM) džiugina ir įpareigoja. Kartu su sporto atstovais sutarėme imtis ryžtingų veiksmų, kad dėl būtinų teisės aktų pakeitimų, reglamentuojančių Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) pavaldumą, būtų kuo greičiau apsispręsta Seime ir šiuo metu sporte esanti nežinia pasibaigtų", - sakė ministras R. Palaitis.

REKLAMA

LSFS atstovų nuomone, užsitęsęs sprendimo priėmimas dėl sporto reikalų perdavimo VRM yra žalingas visam Lietuvos sportui. LSFS atstovai kartu su ministru nutarė kuo skubiau organizuoti susitikimą su Seimo frakcijų atstovais, kurio metu galėtų pareikšti pritarimą Vyriausybės siūlymui KKSD perduoti VRM žinion ir išdėstyti savo siūlymus bei pageidavimus dėl sporto ateities.

Sprendimą KKSD perduoti Vidaus reikalų ministerijai Vyriausybė priėmė šių metų rugpjūčio pabaigoje. Nuo kitų metų pradžios VRM turėtų perimti šalies kūno kultūros ir sporto politikos formavimo funkcijas, o KKSD turėtų tapti VRM pavaldžia įstaiga ir užtikrinti šios politikos įgyvendinimą. Iki šiol KKSD rengiant įstatymų projektus bendradarbiavo su VRM, o Europos sporto ministrų susitikimuose Lietuvai atstovavo vidaus reikalų ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų