REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VSD vadovu Seimas nepatenkintas, bet Prezidentei jis įtinka

Seimo pirmininkė šiandien, o kiti valdžios atstovai dar anksčiau buvo pareiškę, kad Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovas Povilas Malakauskas privalo vykdyti Seimo sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuva yra parlamentinė valstybė. Parlamentinėje valstybėje Seime priimti sprendimai visoms institucijoms yra privalomi. VSD vadovas privalo vykdyti Seimo priimtus sprendimus", - taip situaciją pirmadienį žurnalistams apibūdino I. Degutienė.

REKLAMA

Tuo tarpu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai turi abejonių, ar P. Malakauskas gali toliau vadovauti Valstybės saugumo departamentui.

Dar praėjusį trečiadienį NSGK svarstė sprendimo projektą, kuris parengtas po to, kai VSD dar kartą atsisakė iš esmės įgyvendinti dalį Seimo patvirtintų VSD veiklos parlamentinio tyrimo išvadų ir Seimo nutarimą "Dėl Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui nepateiktų Valstybės saugumo departamento dokumentų".

Tačiau savo poziciją dėl VSD vadovo šiandien išsakė ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė teigia, kad ji nemato jokių priežasčių, dėl kurių Povilas Malakauskas turėtų būti atleistas.

Apie tai žiūrėkite LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų