REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rudeniui įsibegėjus spalio 10 dieną festivalis „Creeper Fest“ griausmingais „post punk/electro/billy“ dūžiais sujudins Vilnių jau ketvirtą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Šįkart kasmetinis „new wave/post punk“ kultūros šėlsmas persikelia į pogrindžio buveinę – klubą „Musė“. Tad kaupkite paraką ypatingam vakarui, nes šįmet laukia dar viena šūsnis keistų, trenktų ir įdomių atlikėjų iš visos Europos.

REKLAMA

Pagrindinė festivalio pažiba – „ghettotrash“ atstovai iš Vokietijos Schwefelgelb.

Jų minimalistinė „new wave/NDW/electropunk“ sintezė apjungia klasikinį 80‘s garsą su naujausiomis „synth“ tendencijomis. Matyt ne be reikalo naujas puikiai kritikų sutiktas dueto darbas vadinasi „Alt und Neu“. Šių vokietukų gyvų paisrodymų jėgą spėjo įvertinti ir festivalio „Drop Dead“ dalyviai, ir net grupės kolegos, „dance punk“ žvaigždės SHITDISCO.

REKLAMA
REKLAMA

Neseniai blykstelėję „Schwefelgelb“ – tarsi DAF ir Fad Gadget nesantuokinis kūdikis, pulsuojantis stilingai ekscentriška energija bei grubumu. Tikėkitės labai ekstravertiško ir energingo pasirodymo.



Schwefelgelb

Iš Didžiosios Britanijos atvyksta Siuoxsie’ška “post-punk” elegancija dvelkiantys R O M A N C E. Šie scenos naujokai esti viena perspektyvesnių savo žanro grupių, kurių skambesį puošia sodrus, seksualus bei retro dvasia dvelkiantis vokalistės Samantha Valentine balsas. Pernai susikūrusi grupė save identifikuoja kaip „gloom pop“ atstovus, o jų muzika yra persismelkusi tamsiu gitarų skambesiu, „tribal“ ritmais bei giliomis boso partijomis. Įrašiusi debiutinį albumą, grupė jau spėjo sudalyvauti viename didžiausių Anglijos „indie“ festivalių „Offset“, kur dalinosi sceną su tokiomis žvaigždėmis kaip „Ths Slits“, „The Horrors“ ar „A Certain Ratio“. Savo atmosferinį skambesį britai perteiks ir „Creeper Fest“ scenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



R O M A N C E

Lietuvos rokenrolo frontą palaikys Daddy‘s Dolls, skelsiantys sveiko ir aštraus garažinio roko dozę, pasikinkę gitaras ir aštrius tekstus. Šiuo metu grupė dirba prie savo pilnaverčio debiutinio albumo, tad galima tikėtis visos šūsnies visiškai naujų kūrinių.

Į 60-uosius perkels „rockabilly/garage“ atstovai iš kamyninės Lenkijos The Jet-Sons. „Vintage“ gitaras bei įvaizdį įvaldę vyrukai skels elegantišką seno purvino rokabilio dozę. Rokabilio, su visias jam būdingais elementais, senovinėm šukuosenom, tigrinėm kelnėm bei tepaluotom rankom.

REKLAMA



The Jet-Sons

Praėjusio amžiaus kompiuterinių žaidimų konsoles primins dviejų projektų iš Danijos – BitLuder ir Sweeps dvikova, ištaškysianti visus 8-bit „Nintendo core“ stilistikos garsais.

Lietuvoje ne itin žinoma muzikinė kryptis turėtų patikt nostalgijos kamuojamiems senesnės kartos „geimeriams“.

Eklektišką vakarą tęs gausi dj‘ų komanda, purtysianti šokių aikštelę naujais ir senais „post punk/ new wave/ indie/ rock“ atradimais.

Tad vėl laukia puiki proga išsitraukti nudrengtus marškinėlius, sunešiotą striukę ir sudriskusius džinsus bei prisiminti „pogo“ įgudžius. Jų tikrai prireiks.

REKLAMA

Gyvai:

BitLuder vs. Sweeps (DK)

http://www.myspace.com/bitluder

http://www.myspace.com/sweeps8bit

Jet-Sons (PL)

http://www.myspace.com/jetsons

Daddy's Dolls (LT)

http://www.myspace.com/daddysdolls



R.O.M.A.N.C.E. (UK)

http://www.myspace.com/isthisromance

Schwefelgelb (DE)

http://www.myspace.com/schwefelgelb

+

DJ's

Kaina: 30 Lt (9 EUR)

Pradžia: 2009 m. spalio 10 d. 19:00

Pabaiga: 2009 m. spalio 11 d. 05:00

Vieta: Klubas „Musė“ (Jakšto g.9, Vilnius, Lithuania)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų