• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupių avarijų statistiką papildė dar viena girto kelių „erelio“ nulemta tragedija. Kėdainių rajono Vilainių kaime gyvenusius sutuoktinius pražudė kaimynas. Jų dvejų metų anūkės gyvybė vakar kybojo ant plauko.

REKLAMA
REKLAMA

„Važiuosime pas žuvusiųjų artimuosius, klaupsimės ant kelių ir mėginsime atsiprašyti, nors žinome, kad jau niekas nebepadės“, - vakar LŽ sakė 37 metų Valdo Motiejūno, sukėlusio šiurpią avariją, motina. Ketvirtadienio vakarą apie 19 val. V.Motiejūno vairuojamas „BMW 530“ kelyje Aristava-Kėdainiai-Cinkiškis ties posūkiu į Koliupės kaimą atsitrenkė į priešais ta pačia kryptimi važiavusį „Opel Astra“.

REKLAMA

Šiuo automobiliu sutuoktiniai Kęstutis ir Stanislava Rabačiauskai bei jų anūkė Evelina vyko į svečius pas Koliupėje gyvenantį vieną iš trijų sūnų. Nelaimė įvyko prie pat jo namų, kai ties posūkiu „Opel Astra“ stabtelėjo, kad praleistų priešpriešiais atvažiuojantį autobusą. Sutuoktinių automobilį į pakelės griovį apie 30 metrų nubloškė dideliu greičiu lėkęs BMW, kurio vairuotojas nė nemėgino stabdyti. Nuo smūgio mašinos „Opel Astra“ dvejų metų keleivė išlėkė pro langą. Automobilį vairavęs jos 68 metų senelis buvo įkalintas metalo laužo krūva virtusiame automobilyje. Jį sugebėjo ištraukti tik specialia technika darbavęsi ugniagesiai gelbėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Leisgyves močiutę ir anūkę greitosios medicinos pagalbos automobilis nuvežė į Kėdainių ligoninę. 62 metų S.Rabačiauskienės gyvybė užgeso priėmimo skyriuje. Netrukus mirė ir iš paskos atvežtas jos vyras.

Mažametė Evelina komos būsenos buvo išvežta į Kauno medicinos universiteto klinikas. Įtarta, kad mergaitė patyrė ne tik sunkią galvos traumą, bet ir stuburo lūžį. Vakar vienturtė vieno Rabačiauskų sūnaus dukra tai atgaudavo sąmonę, tai vėl ją prarasdavo.

Teismas vakar suėmė tragedijos kaltininką 7 paroms. Teigiama, kad savo lengvabūdiškumo padarinius V.Motiejūnas suprato tik pareiškus įtarimus, nes lemtingą vakarą jo girtumas siekė net 3 promiles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maksimali V.Motiejūnui gresianti bausmė - 10 metų nelaisvės. Rimtų sveikatos problemų turintis verslininkas (serga diabetu) vairuoja 7 metus, per tą laiką buvo baustas 8 kartus, tačiau tik už smulkius pažeidimus ir sukeltus 2 techninius eismo įvykius.

Kad sūnus nebuvo girtuoklis, LŽ tikino ir V.Motiejūno motina. Sergant diabetu - alkoholis mirtinas priešas, tačiau Vilainių gyventojai LŽ teigė ne kartą matę V.Motiejūną išgėrusį. Jo motina linkusi versti kaltę nekokios reputacijos sūnaus draugui, su kuriuo jis tądien gėrė garaže. Šis draugas buvo V.Motiejūno automobilyje ir tada, kai įvyko tragedija, tačiau iš įvykio vietos pabėgo.

REKLAMA

V.Motiejūno motina skundėsi, kad sūnaus įmonę, turėjusią tris kroviniams vežti skirtus automobilius, slėgė dideli rūpesčiai. Viena Kauno firma, užsiimanti krovinių gabenimu Baltijos šalyse, negrąžino jam 100 tūkst. litų skolos. Esą tai ir galėjo pastūmėti V.Motiejūną taurelės link.

Greta ČIŽINAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų