REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Šiemet italų koncernas „Fiat Group Automobiles“ pripažintas lyderiu tarp automobilius gaminančių bendrovių pagal „Dow Jones“ darnios plėtros indeksą (Dow Jones Sustainability Index, DJSI). Koncernas įtrauktas į du sąrašus: pasaulinį DJSI World ir europinį DJSI STOXX. Pagal šį indeksą kasmet yra vertinama kompanijų veikla ekonominėje, socialinėje ir aplinkosaugos srityse.

REKLAMA
REKLAMA


„Fiat Group Automobiles“ surinko 90 taškų iš 100. Automobilių gamintojų sektoriaus vidurkis – 72 taškai.

REKLAMA


Anot italų koncerno generalinio direktoriaus Sergio Marchionne, šis pasiekimas įrodo, kad kasdien koncerno priimami sprendimai remiasi darnios plėtros principais, o šis apdovanojimas – tokių sprendimų rezultatas. Bendrovė ir toliau pasižada vykdyti savo prisiimtus įsipareigojimus ir išlaikyti aukštus kokybės standartus.


„Fiat Group Automobiles“ teigia, kad koncerno požiūris į aplinkosaugos gerinimą – pagrindinė varomoji jėga, skatinanti kurti ir vartotojams siūlyti plačiausią ekologiškų variklių gamą. Tarptautinės organizacijos „Jato Dynamics“ duomenimis, 2007 ir 2008 m. „Fiat“ parduotų automobilių anglies dvideginio (CO2 ) emisijos metinis vidurkis buvo mažiausias iš visų automobilių gamintojų: praėjusiais metais jis buvo sumažintas iki 133,7 g/km, o šių metų pirmojo pusmečio rezultatas dar geresnis – 129,1 g/km.

REKLAMA
REKLAMA


Pristatydamas suslėgtomis gamtinėmis dujomis (CNG) varomą „Grande Punto Natural Power“ koncernas sustiprino lyderio pozicijas tarp aplinkai draugiškų dujomis varomų transporto priemonių gamintojų. O naujausias koncerno pasididžiavimas - „Multiair“ technologijos dviejų cilindrų benzininis variklis. Jis jau įtrauktas į „Alfa Romeo MiTo” ir naujojo „Fiat Punto Evo” variklių gamą.


Apie „Dow Jones“ darnios plėtros indeksą


DJSI metinė apžvalga pagrįsta darnios verslo plėtros analize. Pagal šį indeksą yra vertinamos kompanijų ekonominės, socialinės ir aplinkosauginės veiklos kryptys.


Vertinant įmonės veiklą ekonominiu aspektu, atsižvelgiama į darbo įmonėje organizavimą, rizikos valdymą, prekinio ženklo vystymą ir inovacijų diegimą. Vertinant įmonės socialinę kryptį – į žmogiškojo kapitalo valdymą, filantropiją, sveikatos apsaugą ir saugą darbo vietoje, bendradarbiavimą su tiekėjais. Aplinkosauginė kryptis vertinama pagal aplinkosaugos politiką ir jos taikymą praktikoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų