• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai trečiadienį vykusiame komiteto posėdyje suabejojo, ar Povilas Malakauskas gali toliau vadovauti Valstybės saugumo departamentui (VSD).

REKLAMA
REKLAMA

"Komiteto posėdyje keltas klausimas apie siūlymą apsvarstyti šį klausimą Seimui, Prezidentei, Valstybės gynimo tarybai", - lrt.lt teigė komisijos pirmininkas Arvydas Anušauskas.

REKLAMA

Anot jo, galutinai dėl to turėtų būti apsispręsta artimiausiame komiteto posėdyje, mat klausimą komiteto nariai turi aptarti savo frakcijose.

Pasak A. Anušausko, komiteto nariams abejonių dėl Povilo Malakausko galimybių vadovauti VSD kilo dėl to, kad VSD atsisako pateikti dokumentus, įgyvendinti priimtus sprendimus, o tai, anot NSGK pirmininko, turi neigiamos įtakos pačio VSD veiklai ir parlamentinei kontrolei.

VSD Seimo komitetui nepateikia informacijos apie tai, kaip vykdomos 2006 metais atlikto parlamento tyrimo išvados. Be to, komitetui iki šiol nepavyksta gauti 12 analitinių pažymų, kurios esą suteiktų informacijos apie aukšto lygio politikų ir Saugumo korupcijos faktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų