REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Kauno miesto taryba spręs, ar kreiptis į Sveikatos apsaugos ministeriją bei Lietuvos Vyriausybę dėl Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės savarankiškumo išsaugojimo.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, kad šis klausimas aptartas pirmadienį ligoninėje vykusiame išvažiuojamajame miesto tarybos Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto posėdyje - susitikime su ligoninės darbuotojais.

REKLAMA

Sveikatos ministerijos interneto svetainėje skelbiama, kad Kauno miesto savivaldybės įsteigta Raudonojo Kryžiaus klinikinė ligoninė turėtų tapti Kauno medicinos universiteto klinikų filialu.

Kauno meras Andrius Kupčinskas teigia, kad "be savivaldybės tarybos žinios Raudonojo Kryžiaus ligoninė negali būti pertvarkyta ar prijungta prie kitos įstaigos. Šios ligoninės steigėja yra Kauno miesto savivaldybės taryba. Jai nesutinkant, ligoninės pertvarkos negalimos".

REKLAMA
REKLAMA

Mero manymu, gandai dėl Raudonojo Kryžiaus ligoninės prijungimo prie Kauno medicinos universiteto klinikų gali būti susiję su apskričių viršininkų administracijų reforma ir apskričių ligoninių statuso keitimu.

Kauno miesto tarybos Socialinių, sveikatos ir šeimos reikalų komiteto pirmininkė Loreta Kudarienė patikino, kad dėl ligoninės dabartinio statuso apgynimo bus kalbamasi ir su Seimo nariais. Baiminamasi, kad Ligonių kasos gali nuspręsti nepirkti paslaugų iš šios ligoninės ir taip ją sužlugdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų