• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

28-erių metų Rusijos rinktinės ir NBA klubo Jutos „Jazz“ žvaigždė Andrejus Kirilenko, praleidęs šių metų Europos čempionatą, prabilo apie tai, kad FIBA tiesiog privalo suteikti vardinį kvietimą rusams į 2010-ų metų pasaulio pirmenybes Turkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Čempionate mūsų rinktinė užėmė 7-tą vietą, tad dabar belieka tik tikėtis, kad FIBA suteiks mums vardinį kvietimą. Jei klaustumėte manęs, ar Rusijos rinktinė jo nusipelnė, atsakyčiau trumpai – be abejo. Juk šių metų pirmenybėse rusai ne tik parodė gerą žaidimą, bet ir gerus rezultatus, ir visa tai turint omenyje, kad jie žaidė be savo ilgamečių lyderių,“ – tvirtina  206 cm ūgio puolėjas.

REKLAMA

„Be to, reikia prisiminti, kad Rusija yra ir 2007 metų Europos čempionė, o tai labai daug ką reiškia. Mes esame Senojo žemyno eksčempionai, taigi mūsų šansai gauti vardinį kvietimą yra šimtą kartų didesni nei anksčiau.

Anksčiau mes tiesiog turėdavome gerą komandą, bet be didelių pasiekimų. Esu įsitikinęs, kad dabar esame tarp realiausių favoritų į FIBA malonę, tačiau tokių favoritų iš viso yra apie 5-8-is,“ – konstatavo A. Kirilenko.

Priminsime, kad praėjusį sezoną NBA čempionate jis iš viso sužaidė 67-erias rungtynes, per jas aikštelėje praleisdavo po 27 min., pelnydavo po 11,6 taško ir atkovodavo po 4,8 kamuolio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų