REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ ekipos vyr. treneris Gintaras Krapikas džiaugiasi, jog pagaliau treniruotėse susirenka visi klubo krepšininkai, tačiau tikino esąs nusivylęs labai prasta komandos naujoko Mirzos Begičiaus forma.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokie vertinimai apie komandą sužaidus keletą kontrolinių rungtynių?

– Šiandien ryte pirmą kartą mačiau visą ateinančio sezono komandą. Prisijungė Mantas Kalnietis, nors jis dar nesportavo, bet malonu jį matyti. Pats pasiruošimas praėjo pagal planą. Aišku, buvo momentų, kurie privertė susimąstyti. Turiu galvoje turnyrą Turkijoje, kur beviltiškai pralaimėjome pirmąsias rungtynes, tačiau kitos dvi dvikovos parodė, kad galime žaisti kokybišką krepšinį.

REKLAMA

Kitą savaitę pradėsime sportuoti pilnos sudėties, todėl tikiuosi, kad ir kokybės atsiras daugiau.

– Ko labiausiai trūksta komandai?

–Visų pirma, trūksta bendrų treniruočių. Mūsų pagrindinis žaidėjas visą pasirengimo laikotarpį nebuvo kartu su komanda. Manau, kad jo atėjimas duos teigiamą impulsą, nors aš tikrai negaliu pasakyti, jog mūsų jauni žaidėjai nesistengia ar demonstruoja blogą žaidimą. Manto sugrįžimas duos teigiamą impulsą ir patemps kitus žaidėjus link geresnės formos.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip vertinate legionierius?

– Turnyre Turkijoje pasigedome rezultatyvesnio jų žaidimo, bet prisijungus prie komandos Marcusui Brownui norėjome jį kuo greičiau įvesti į žaidimą ir didžioji dalis derinių buvo skirta būtent mažiesiems žaidėjams. Mūsų didesni žaidėjai leido mums kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių ir tai mums suteikė teigiamą impulsą.



– Kokia Mirzos Begičiaus forma?

– Pasakysiu atvirai, negalvojau, kad šis krepšininkas gali atvažiuoti tokios prastos formos. Jam 24 metai, galvojau, kad jis bus pasiruošęs geriau, dirbęs su treneriu. Mes negalime dėl jo vieno keisti pasirengimo grafiko, mums reikia rūpintis ir kitais krepšininkais. Reikia tikėtis, kad jis atsigaus. Tai, kaip jis kovojo po krepšiais, jo blokuoti metimai mus nuteikia optimistiškai.



– Radikalių sprendimų kol kas imtis nežadate?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Dar sezonas net neprasidėjo, todėl apie tai kalbėti būtų nelogiška.



– Turite daug jaunų krepšininkų. Jau nusprendėte, kurie žais pagrindinėje sudėtyje?

– Tai nuspręsime po pokalbio su klubo direktoriumi ir komandos vadovu. Tada priimsime sprendimą, kiek žmonių mes turėsime ir kiek pasiliksime ateinančiam sezonui.

– O jūsų nuomone, kurie krepšininkai verti pagrindinės komandos?


– Žinant, keliuose turnyruose mums reikės rungtyniauti ir kiek rungtynių sužaisti, manau, būtų tikslinga komandoje turėti daugiau žmonių. Tiems krepšininkams, kurie daug žais Eurolygoje, LKL ar BBL čempionate reikėtų duoti daugiau poilsio.



– Kokia Artūro Milaknio sveikata?

REKLAMA

– Jis jau po truputį pradeda sportuoti, tačiau dar savaitę dirbs pagal asmeninį planą. Vėliau jau turėtų prisijungti prie komandos.

– Kokie klubui iškelti tikslai?

– Nepaisant sudėtingų praėjusių metų, tikslai keliami tik aukščiausi. Eurolygoje norime patekti tarp šešiolikos stipriausiųjų, o BBL, LKL ar LKF taurės turnyruose sieksime tik čempionų titulų.

– Ar ketinate dalyvauti konkurse į rinktinės vyr. trenerio vietą?

– Dabar aš galvoju tik apie „Žalgirio“ komandos pasiruošimą naujam sezonui.

Bet jei sulauktumėte pasiūlymo?

– Aš tikrai turiu labai daug darbo su „Žalgiriu“ ir mano mintys kol kas sukasi tik apie klubinę komandą. Neišsisukinėju nuo klausimo, tiesiog tikrai taip yra.

Eimantas Skersis



G. Krapiko interviu VIDEO:


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų