REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei Lietuva neišspręs viešbučių problemos, po dvejų metų mūsų šalyje rengiamas Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks ne šešiuose, o mažiau miestų.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį, priešpaskutinę Europos vyrų krepšinio čempionato Lenkijoje dieną, Katovicuose Lietuvos delegacija pristatė 2011 metų Europos vyrų krepšinio čempionatą.

REKLAMA

Spaudos konferencijoje dalyvavo mūsų šalies krepšinio federacijos vadovai, miestų, kuriuose vyks varžybos, merai, Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas bei FIBA Europos generalinis sekretorius Naras Zanolinas.

„Visi žino, kad Lietuvoje krepšinis – sportas numeris vienas, tad tai yra geriausia vieta rengti Europos čempionatą, – kalbėjo FIBA Europos generalinis sekretorius N.Zanolinas. – Neabejojame, kad čempionato organizacija bus puiki, o kad tai pasiektume, turime visi bendradarbiauti.“

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ne viskas taip gerai vyksta, kaip norėtųsi. Pasak N. Zanolino, siekiant suteikti geriausias sąlygas čempionate dalyvausiančioms komandoms, reikia išspręsti viešbučių problemas.

Labiausiai dėl to rūpesčių kelia Panevėžys, kuris turi FIBA reikalavimus atitinkančią „Cido“ areną, tačiau ten yra problema dėl viešbučių.

„Reikia Panevėžyje viešbučio, kuriame būtų bent 120 vietų ir kuriame galėtų apsigyventi keturios komandos, – po pristatymo kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas. – Vienintelis mieste esantis viešbutis, kuris tiktų pagal dydį, yra privačiose rankose, o savininkas jo tvarkyti nenori.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Garasto, dėl Alytaus galime būti ramūs – komandos būtų apgyvendintos Druskininkuose. „Čia miesto svečiams skirta net septyni tūkstančiai vietų – daugiausia Lietuvoje, – teigė LKF vadovas. – Klaipėdoje taip pat neturėtų kilti problemų, nes komandos galės gyventi ir Palangoje.“

Tačiau V.Garastas neatmeta varianto, jog neišsprendus viešbučių problemos Europos čempionatas vyktų ne šešiuose miestuose, kaip dabar numatyta, o mažiau.

„Grįžęs iš Lenkijos eisiu į Vyriausybę ir kelsiu klausimą dėl Panevėžio“, – kategoriškai nusiteikęs LKF prezidentas V. Garastas.

Saulius Ramoška

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų