REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompozitoriaus ir džiazo atlikėjo, Panevėžyje kasmet organizuojamo tarptautinio festivalio „Jazz fontanas“ sielos Rimanto Bagdono laukia akistata su teisėsaugos pareigūnais. Menininkui teks teismui aiškinti automobilio manevravimo išgėrus subtilybes.

REKLAMA
REKLAMA

Į policijos pareigūnų akiratį garsus muzikas pateko praėjusį savaitgalį, kai daugiabučio namo kieme nesėkmingai bandė pasistatyti automobilį. R.Bagdono pastangos surasti vietą 1994-ųjų „Ford Mondeo“ baigėsi kaimyno mašinos nubrozdinimu.

Iškviestų policijos pareigūnų alkoholio matuoklis vairuotojo kraujyje nustatė 2,55 promilės alkoholio. Už neblaivaus sukeltą eismo įvykį R.Bagdonui gresia bauda nuo 4000 iki 5000 Lt arba areštas nuo 15-os iki 30 parų bei teisės vairuoti atėmimas nuo 3 iki 5 metų.

REKLAMA

Susinervino dėl kiaušinių

Džiazo atlikėjas tikino negalintis be ironijos kalbėti apie, jo nuomone, idiotišką įvykį.

„Neprisimenu, ką šiandien pusryčiams valgiau, kaip galiu prisiminti, kas buvo prieš keletą dienų? Aš remontą bute darau. Mano galvoje dabar netgi ne džiazas, o plytelės ir klijai“, – aiškino R.Bagdonas.

Vis dėlto kompozitorius įstengė prisiminti pareigūnus ant kojų sukėlusį savaitgalio įvykį. Pasak muziko, jis niekada nebūna blaivus, tačiau tądien į namus parvažiavęs neparagavęs nė lašo svaigiųjų gėrimų. Išgerti jį esą privertė kiaušinių išvirti nemokanti gyvenimo draugė.

„Sakiau, kad kiaušiniai jau išvirę, o ji man atšovė, kad neaiškinčiau. Įvyko konfliktas. Pareiškiau, kad be degtinės su ja bendrauti neįmanoma. Liepė eiti ir parsinešti. Aš ir padariau, kaip moteris pasakė. Butelį degtinės išgėriau“, – pasakojo R.Bagdonas.

Vos tik spėjo nervus nuraminti velnio lašais, į buto duris pasibeldė policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Išdavė sąžinė

Kompozitorius teigia nukentėjęs dėl savo pernelyg švarios sąžinės: nesislapstė paklaustas pavardės ir netgi sutiko važiuoti su pareigūnais į komisariatą. Į nemalonumus jį įstūmęs ir sąžiningas butą remontuojantis meistras. Išvydęs tarpdury policininkus šis nesudvejojęs išdavė, kad R.Bagdonas glaudžiasi ne savo, o aukštu aukščiau gyvenančios draugės bute.

Muzikas tvirtina likęs be žado, kai išgirdo, kad kaltinamas atsitrenkęs į kaimyno mašiną.

„Net jei būčiau stipriai išgėręs, negalėjau nejausti smūgio į mašiną. Važiavau atbuline eiga, bet neatsitrenkiau. Tai tebuvo milimetrinis prisilietimas. Kaip miniatiūrinis moters pabučiavimas: pakšt – ir viskas“, – aiškino džiazo atlikėjas.

Jo tikinimu, dėl menko prisilietimo ir nubrozdinimo nebuvo verta policijos trukdyti, tačiau pareigūnus iškvietęs kaimynas – pedantiškas žmogus, baltame lape tematantis juodą taškelį.

„Aš tam kaimynui rekomenduoju nueiti pas psichiatrą. Seneka yra pasakęs: geriau blogas įstatymas nei jokio. Mano atveju įstatymas blogas, bet policininkai į tai nekreipia dėmesio. Jie privalo vadovautis įstatymo raide“, – mano R.Bagdonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų