REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą į Lietuvą atvežama pasaulinių mados namų BVLGARI juvelyrinių brangenybių kolekcija.

REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinės meninės vertės BVLGARI kolekciją, atvežamą į Lietuvą, sudarys prabangūs Italijos juvelyrikos meistrų dirbiniai. Papuošalai sukurti iš brangakmenių ir tauriųjų metalų – kūriniuose panaudoti briliantai, deimantai, rubinai, safyrai, smaragdai, platina, baltasis ir geltonasis auksas. Į Lietuvą atvežamos kolekcijos vertė neįvardijama saugumo sumetimais. Meno dirbinių kolekciją į mūsų šalį atlydės BVLGARI mados namų atstovai, pripažinti juvelyrikos meno ekspertai.

REKLAMA

Šio prabangos prekių ženklo, šiemet mininčio 125 metų jubiliejų, juvelyrinių kūrinių kolekcija į mūsų šalį rugsėjo 19-20 d. atvyksta Ūkio banko kvietimu.

Ūkio banko privačios bankininkystės departamento direktorė Živilė Geralavičiūtė-Davődov teigė, kad Ūkio bankas Lietuvos visuomenei pristato išskirtinius juvelyrikos dirbinius kaip vieną iš netradicinių investavimo objektų.  

Ūkio bankas savo klientams kiek anksčiau pristatė būdus investuoti į tauriuosius metalus, brangakmenius, meno kūrinius, siekdamas detaliau supažindinti Lietuvos investuotojus ir su kitais naujais, netradiciniais investavimo būdais.

REKLAMA
REKLAMA

„Visame pasaulyje investavimas į tauriuosius metalus bei išskirtinės vertės juvelyriką laikomas viena saugiausių bei ilgaamžiškiausių investavimo priemonių. BVLGARI mados namų sukurti papuošalai prabangos ženklu tapo ne tik dėl brangakmenių ir tauriųjų metalų, iš kurių jie yra sukurti. Pasaulyje BVLGARI brangenybės vertinamos kaip meno kūriniai, juvelyrikos meistrų šedevrai, tampantys muziejinėmis vertybėmis. Džiaugiamės, kad šie aukštosios mados namai teigiamai įvertimo mūsų rinką ir sutiko atvežti išskirtinę BVLGARI kolekciją. Manau, savo klientams sukūrėme puikią progą pamatyti unikalią juvelyrikos meno kolekciją ir pasinaudoti nauja investavimo galimybe“, - sakė Ūkio banko Privačios bankininkystės departamento direktorė Živilė Geralavičiūtė-Davődov.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

BVLGARI – tarptautinį pripažinimą pelnęs legendinis prabangos prekių ženklas. Kiekvienas BVLGARI kūrinys – tai unikalaus tobulumo paveldas ir tradicija. Klasiką ir šiuolaikiškumą įkūnijantis BVLGARI stilius yra ryškus ir elegantiškas. Visi brangakmeniai yra atrenkami ir klasifikuojami pagal griežčiausius kokybės vertinimo kriterijus. Vertingiausi akmenys perduodami į BVLGARI juvelyriką kuriančių meistrų rankas. Kiekvienam BVLGARI vėrinio brangakmeniui yra išduotas  JAV Gemologijos instituto aukščiausios kokybės sertifikatas, garantuojantis nuolat augančią juvelyrikos kūrinio vertę.

REKLAMA

Rugsėjo 19-ąją BVLGARI juvelyrikos dirbiniai bus eksponuojami Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Apžiūrėti kolekciją pakviesti Maskvos Didžiojo teatro spektaklio „Korsaras“ žiūrovai. Rugsėjo 20-ąją bus rengiami individualūs Ūkio banko privačios bankininkystės klientų susitikimai su BVLGARI mados namų ekspertais.

Išskirtinio dizaino prabangūs BVLGARI juvelyriniai dirbiniai itin vertinami pasaulio investuotojų, žymiausių verslo atstovų ir garsenybių.

Jau 1920 m. BVLGARI papuošalais puošėsi Holivudo įžymybės Gary Cooper, Shelley Minters, Zsa Zsa Gabor, juos pamėgo Monako princesė ir aktorė Grace Kelly. Papuošalų grožiui neliko abejingos kino primadonos  Audrey Hepburn, Sophia Loren, Ingrid Bergman, JAV aktorius Kirk Douglas ir kitos kino legendos. 1970 m. JAV kino žvaigždės Jessica Lange, pasipuošusios BVLGARI smaragdų ir deimantų auskarais, nuotrauka pasirodė žurnalo „Interview“ puslapiuose. Nuo 1990 m. BVLGARI papuošalus Oskarų teikimo ceremonijai skolinasi Holivudo kino žvaigždės.

REKLAMA

Investicija į brangakmenius

Auksas ir brangakmeniai visuomet buvo ir liks stabilumo garantas, kuris apsaugo nuo praradimų ir ilgame periode atneša pelną. Kai įvairių valiutų kursai krenta, brangiųjų metalų ir brangakmenių kaina paprastai kyla.

Nuo seno turtingiausių šeimų turto valdytojai laikėsi paprastos kapitalo formavimo strategijos: trečdalį sudaro akcijos, obligacijos ir kiti vertybiniai popieriai, trečdalį – pinigų rinkos priemonės bei nekilnojamas turtas ir trečdalį – investicijos į brangiuosius metalus, brangakmenius ar meną. Pastaroji opcija – brangakmenių ir meno – rinka laikoma viena saugiausių ir ilgaamžiškiausių. Tai nėra spekuliacinė rinka, čia būtinas informuotumas ir žinojimas. Ši rinka yra taipogi mažiausiai jautri makroekonominiams bei politiniams pokyčiams, o seniausių Europos aukciono namų istorija liudija tai, kad šios rinkos praktiškai nepaliečia infliacija (arba pasireiškia atvirkštinė koreliacija, t.y. pingant valiutai, brangakmeniai, taurieji metalai ir menas brangsta).

Per šimtmetį deimantų kainos dar nėra kritusios, rinkoje jos auga vidutiniškai po 5-10 proc. kasmet. Tai susiję su kylančia deimantų paklausa ir kasmet mažėjančia gavyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekonomikos sąlygomis, kokios susiklostė paskutiniuoju metu, deimantų kainos šoktelėjo ekstremaliai. Pavyzdžiui, nuo 2007-ųjų liepos iki to paties 2008 metų mėnesio šlifuoti 3 – 5 karatų svorio deimantai pabrango 53 - 73 proc.

Išskirtinių juvelyrinių gaminių bei brangiųjų akmenų kaina apskritai nėra susijusi su ekonomikos niuansais - pvz., žymiųjų gamintojų papuošalai, kuriais puošėsi įžymybės, kurie yra pagaminti specialiomis technikomis, turi išskirtinių savybių ar dydžių akmenis ar ėjo dinastijose iš kartų į kartas, gali savo kaina siekti keletą milijonų už vėrinį vien dėl istorijos. Šie gaminiai yra itin saugomi, dokumentuojami bei gali būti įsigyjami bei vėl parduodami visiškai slaptai.

Investicija į brangakmenius – tai ir anoniminė investicija. Įsigijęs deimantą žmogus gali uždaryti jį seife likdamas niekam nežinomas, o prireikus pirkinį išsiimti ir vėl iškeisti į pinigus. Gyvenime gali nutikti įvairiausių kataklizmų, po kurių turtas gali būti paimtas, o niekam nežinomas deimantas liks.

Visi brangieji akmenys yra sertifikuojami, turi specialius apsaugos ženklus, laboratorijos antspaudą, yra pasirašyti atsakingo asmens. Investuojantieji privalo pirmiausia įsitikinti dirbinio kokybe. Rinkdamiesi žinomiausių vardų gaminius, jei yra tikri, kad įsigijo ilgalaikį ir saugų turto išsaugojimo instrumentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų