REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ir šakėmis reikia dirbti atsargiai

Sakoma – „Saugokis pats, tai ir Dievas padės“. Tačiau ne vienas nukenčia dėl neapdairaus elgesio ar tiesiog nevykusiai norėdami pajuokauti bedirbant, rodos, įprastus darbus. Nemažai nelaimių pasitaiko ir ūkio darbuose – kad ir vežant šieną.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdami apie kokį atgrubnagį nemokšą neretai leptelime: „Jam tik šakėmis mosuoti“. Tačiau neatsargus elgesys su šiuo kaimo vaikams nuo pat mažens pažįstamu įrankiu gali sukelti tragediją.

REKLAMA

Norėjo pajuokauti

Šilalės rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Senojo Obelyno kaimo laukuose  nutikusios nelaimės.

Tą dieną kaimo jaunimas iš laukų vežė šiaudus. Traktoriaus priekaba apie pusę aštuonių vakaro jau buvo prikrauta pilna šiaudų ir devyniolikametis Mindaugas, džiaugdamasis beveik užbaigtu darbu, juokais švystelėjo savo šakę per traktoriaus priekabą. Pokštas nepavyko – po akimirkos kitoje priekabos pusėje pasigirdo ten stovėjusio nepilnamečio riksmas! Apibėgęs apie traktorių Mindaugas pamatė, kad jo sviestos šakės kliudė bičiuliui krūtinę...

REKLAMA
REKLAMA

Jau po pusvalandžio sužeistas septyniolikmetis buvo pristatytas į Šilalės ligoninę, kur paaiškėjo, kad jaunuolio sužeidimas gerokai rimtesnis nei buvo manyta iš pradžių. Vienas šakių virbas pradūrė nelaimėliui plaučius, todėl, baiminantis galimų komplikacijų, jis buvo skubiai išgabentas į Kauno medicinos universiteto klinikų reanimacijos skyrių.

Dėl savo neapgalvoto poelgio besisielojančiam kaltininkui kol kas nepareikšti jokie įtarimai, nes laukiama, kol sužeistasis pasveiks ir ekspertai galės įvertinti jo sužalojimo sunkumą. Gali būti, jog sužeistajam pasveikus, ikiteisminis tyrimas bus užbaigtas šalims susitaikius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brolis nepamatė brolio

Prieš keletą metų panaši nelaimė nutiko ir viename Šakių rajono Kriūkų seniūnijos kaime.

Tėvams talkinęs aštuonmetis šakėmis darbavosi antrame ūkinio pastato aukšte. Užbaigęs darbą vaikas metė šakes žemyn – nepastebėjęs, jog apačioje stovi šešiametis broliukas...

Berniukas buvo sunkiai sužeistas į juosmenį bei nugarą – šakių virbai buvo giliai susmigę. Jis buvo skubiai nugabentas į ligoninę, ilgokai ten gydėsi. Laimei, sužeidimai nepaliko jokių neatitaisomų pasekmių. Dabar jau paauglys berniukas sėkmingai mokosi ir sportuoja.

REKLAMA

Traktoriaus šakėmis nudūrė vairuotoją

2006 metų rugpjūčio mėnesį Joniškio rajono Normančių kaime įvyko mirtinas su šakėmis susijęs incidentas.

Apie 22 valandą, po maudynių Elnių slėnio tvenkinyje Šluotikių kaimo gyventojas Bonaventūras S. (37 m.) automobiliu „VW Passat“ su šeima skubėjo į namus. Važiuojant per Normančių kaimą netikėtai iš vienos sodybos kiemo į kelią išburzgė traktorius MTZ-82, kurį vairavo pensininkas Juozas Leonas K. (69 m.). Prie traktoriaus pritvirtintos šakės dūrė tiesiai į pro šalį važiavusio automobilio šoną ir mirtinai sužalojo jo vairuotoją...

REKLAMA

Rimtos medikų pagalbos prireikė ir šalia vairuotojo sėdėjusiam nepilnamečiui Bonaventūro sesers sūnui – buvo skubiai išvežtas į Šiaulių ligoninės reanimacijos skyrių. Žuvusiojo kūną iš mirtinų metalo gniaužtų vadavo iš Joniškio atvykę priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Neatsargaus elgesio aukos

Šiemet nutiko ir daugiau su ūkio darbais susijusių nelaimių. Gegužės mėnesį Raseinių rajono Paverkšnio kaime 53 metų vyriškis norėjo prikabinti prie traktoriaus MTZ-52 vandeniui gabenti skirtą statinę. Traktorininkas (29 m.) neapskaičiavo ir, važiuodamas atbuline eiga, vyrą prispaudė. Sužeistasis buvo skubiai nugabentas į ligoninę, tačiau po valandos mirė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas dar žiemą savo talkininką pražudęs traktorininkas dėl nelaimės gali kaltinti tik save, nes traktorių valdė būdamas neblaivus.

Tamsoje per laukus važiuodamas Petras S. nepastebėjo griovio. Traktorius šonu įslydo į griovį, apvirto jo priekaba. Pastarojoje buvo ne tik keli kubai malkų, bet ir Janis K. (51 m.) – iškritusį jį prispaudė ir mirtinai sužalojo priekabos bortai. Atskubėję ugniagesiai gelbėtojai atkėlė priekabą, tačiau vyriškis jau buvo nebegyvas. Nelaimės kaltininkui Petrui S. buvo nustatytas 1,99 promilės alkoholio girtumas.



Remigijus RAINYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų