REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV nerimauja dėl Venesuelos ginklavimosi

Pranėgus dienai po to, kai Venesuela pasirašė 2 mlrd. dolerių vertės ginklų pirkimo iš Rusijos sutartį, JAV išreiškė savo nuogąstavimą dėl Venesuelos ginklavimosi. JAV valstybės departamento atstovas Ianas Kelly teigia, kad toks Venesuelos žingsnis kelia „rimtą iššūkį stabilumui“ regione.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas pareiškė, kad Maskva sutiko jam paskolinti 2 mlrd. dolerių, už kuriuos jis galės įsigyti rusiškos ginkluotės. Skelbiama, kad H. Chavezas už šiuos pinigus pirks 92 tankys T-72, raketų sistemas S-300, naikintuvų „Sukhoi“ ir „Kalašnikov“ automatų.

REKLAMA

Pastaruoju metu auga įtampa tarp Venesuelos ir kaimyninės Kolumbijos, kuri sutiko leisti amerikiečiams naudotis kai kuriomis šalyje esančiomis karinėmis oro bazėmis. Venesuela teigia, kad toks Kolumbijos žingsnis kelia pavojų šalies saugumui, todėl Venesuela turi ginkluotis, kad apsaugotų savo naftos ir dujų išteklius.

Savo ruožtu JAV teigia, kad, naudodamosios Kolumbijos karinėmis bazėmis, regiono nedestabilizuos, o tik padės Kolumbijos vyriausybei kovoti su narkotikų prekeiviais ir kairiųjų partizanais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų