REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2009 metų rugsėjo 11 dieną Lietuvos Respublikos vertybinių popierių komisija nusprendė patvirtinti „TeliaSonera AB“ (Švedija) paraišką siekiant supirkti likusias akcinės bendrovės TEO LT 281 mln. 470 tūkst. 107 paprastąsias vardines akcijas, suteikiančias 36,23 proc. balsų teisę, mokant už vieną akciją 1,83 lito.

REKLAMA
REKLAMA

„TeliaSonera AB“ valdo 100 proc. „Amber Teleholding A/S“, kuri valdo kontrolinį „Teo LT“ akcijų paketą, akcijų. „Amber Teleholding A/S“ nuosavybės teise turi 488 947 656 paprastąsias vardines „Teo LT“ akcijas, kuriomis galima balsuoti ir kurios suteikia 62,94 proc. balsų „Teo LT“ visuotiniame akcininkų susirinkime.

REKLAMA

TEO LT ir jo dukterinės bendrovės yra didžiausi Lietuvoje plačiajuosčio interneto prieigos ir balso telefonijos paslaugų operatoriai, teikiantys kompleksines telekomunikacijų, informacinių technologijų ir televizijos paslaugas gyventojams ir verslo klientams.

Pasak oficialaus pranešimo, remiantis TEO LT skelbiama informacija, artimiausioje ateityje TEO LT ypatingą dėmesį skirs sparčiai šviesolaidinio prieigos tinklo plėtrai ir paslaugų kokybės gerinimui. Numatoma aktyviai didinti skaitmeninės antžeminės televizijos paslaugų gavėjų skaičių. Atsižvelgdamas į tai, kokią įtaką TEO LT pajamoms turi rinka ir ekonominė situacija, bei į tai, kad telekomunikacijų sektorius kuo toliau, tuo labiau reguliuojamas, TEO LT planuoja ir toliau kompleksiškai mažinti savo veiklos išlaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal TEO LT 2008 m. gruodžio 31 d. finansinę atskaitomybę, konsoliduotas metines ataskaitas ir nepriklausomo audito ataskaitas 2009 metais 112 mln litų kapitalo investicijos bus skirtos pagrindinio tinklo atnaujinimui, sparčiai šviesolaidinio prieigos tinklo plėtrai, paslaugų kokybės gerinimui ir skaitmeninės televizijos paslaugų plėtrai.

„TeliaSonera“, anot oficialaus pranešimo, ketina tęsti visus TEO LT planus. Nenumatoma TEO LT restruktūrizuoti, reorganizuoti ar likviduoti, keisti TEO LT vadovybės, kolektyvinių sutarčių nuostatų ir daryti kitų pakeitimų.

Siūlymas yra savanoriškas, todėl nežinia, ar visi akcijų turėtojai parduos akcijas už siūlomą kainą. Oficialus siūlymas prasidės 2009 m. rugsėjo 17 d. ir baigsis 2009 m. spalio 9 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų