REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niujorke baigėsi paskutinio šių metų „Grand Slam“ („Didžiojo kirčio“) turnyro „US Open“ moterų varžybos. Jose triumfavo neskirstyta žaidėja – belgė Kim Clijsters, kuri į tenisą grįžo po dvejų metų pertraukos.

REKLAMA
REKLAMA

26-erių metų Belgijos atstovė finale per 1 val. 33 min. 7:5, 6:3 įveikė 19-metę danę Carolinę Wozniackį (WTA 9) ir, pakartojusi 2005 metų triumfą, antrą kartą per savo karjerą iškovojo „US Open“ trofėjų.

REKLAMA

Tokiu būdu K. Clijsters tapo pirmąja per visą „US Open“ istoriją tenisininke, kuri nebūdama tarp 10 stipriausių pasaulio žaidėjų WTA reitinge, tapo čempione, ir tik trečiąją motina, kuriai atiteko šių varžybų laurai.

Beje, už pergalę finale K. Clijsters atiteko įspūdinga net 1,6 mln. JAV dolerių suma.

„Žudikės Kim“ ir „Kim Kongės“ pravardėmis vadinama belgė po pergalės džiūgavo kartu savo pusantrų metukų dukrele Jada, bet prisipažino, kad nekėlė sau tikslo laimėti:

REKLAMA
REKLAMA

„Neturiu žodžių. Tiesiog esu labai labai laiminga, kad sugrįžau į teniso kortus ir apgyniau 2005 metais iškovotą titulą. Tiesą sakant, aš tikrai nesitikėjau laimėti, planavau per šiuos turnyrus tik atgauti savo formą, priprasti prie aplinkos.“

Tuo tarpu danė C. Wozniacki, buvusi per žingsnį nuo tapimo pirmąja savo šalies atstove, laimėjusia  „Grand Slam“ turnyrą, negailėjo komplimentų varžovei:

„Ji yra tokia šauni ir šiandien žaidė puikų mačą bei neabejotinai nusipelnė trofėjaus. Gaila , kad ji mane įveikė, bet ji buvo stipresnė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad K. Clijsters per visą šių metų „US Open“ turnyrą nugalėjo net spetynias varžoves, o per visus tuos mačus pralaimėjo tik du setus. Turbūt sunkiausias tiek psichologiškai, tiek emociškai belgei buvo pusfinalio mačas, kuriame jos priešininkė amerikietė Serena Williams (WTA 2) pagrasino nužudyti teisėją, už ką jai buvo įskaitytas pralaimėjimas.

Šiandien bus sužaistas ir vyrų vienetų varžybų finalas. Jame raketes surems penkiskart iš eilės turnyro nugalėtojas 28-erių metų šveicaras Rogeris Federeris (ATP 1) ir 20-metis argentinietis Juanas Martinas del Potro (ATP 6).









AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų