• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadangi vakar Niujorke savo sąlygas diktavo lietus, teniso gurmanai savo deserto sulauks tik šiandien: prestižiniame „US Open“ turnyro pusfinalyje raketes surems vienos geriausių pasaulio žaidėjų – belgė Kim Clijsters ir amerikietė Serena Williams.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionė pasitiki savimi

Nors 26-erių metų Belgijos atstovė Kim Clijsters, sugrįžusi į didįjį tenisą po dvejų metų pertraukos, šiame „US Open“ turnyre demonstruoja tiesiog įspūdingą formą ir šluoja visas varžoves sau iš kelio, artėjančio pusfinalio favorite yra laikoma jos priešininkė – 27-erių metų Serena Williams (WTA 2).

REKLAMA

Lažybų bendrovės triskart „US Open“ čempionės S. Williams galimybes šiandieninėje dvikovoje vertina kone trigubai geriau – amerikietės pergalės tikimybė prilyginama beveik 70 procentų, koeficientas 1,35, tuo tarpu belgei skiriami tik 33 procentai ir koeficientas 3.

Maža to, per aštuonis tarpusavio susitikimus S. Williams iškovojo net 7 pergales (5 „sausas“) ir tik kartą pripažino K. Clijsters pranašumą. Vis dėlto ši statistika gali būti ir šiek tiek klaidinanti, nes paskutinį kartą šios žaidėjos akis į akį buvo susidūrusios tik 2003 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant visko, S. Williams, kuri šių metų „US Open“ varžybose iškovojo penkias pergales iš eilės  ir dar nepralaimėjo nė vieno seto, tikisi apginti čempionės titulą ir šiemet laimėti jau trečią „Grand Slam“ trofėjų bei 12-tą iš viso.

O paklausta apie savo varžovę, ji tik pajuokauja:

„Kalbant apie būsimą pusfinalį – mačiau kaip puikiai kortuose dabar jaučiasi K. Clijsters ir kaip lengvai ji juda. Man netgi atrodo, kad ji yra greitesnė nei anksčiau. Todėl ir aš susimąsčiau, kad gal ir man vertėtų susilaukti vaiko, nes taip tik tapčiau dar greitesnė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Clijsters žino planą

Savo ruožtu „Žudikės Kim“ ir „Kim Kongės“ pravardėmis vadinama Belgijos tenisininkė nesiruošia žiūrėti į koeficientus ar sausą statistiką. Jos tikslas vienas – Niujorke pakartoti 2005 metų triumfą.

„Nors ir žaisiu prieš S. Williams, tai dar nereiškia, kad aš būtinai pralaimėsiu. Kiekviename mače būna akimirkų, kai varžovė vienam ar dviem geimams praranda budrumą ir atsipalaiduoja, todėl man paprasčiausiai reikia sulaukti šio momento ir juo pasinaudoti,“ – savo planą dėsto K. Clijsters.

REKLAMA

„Mačiau Sereną žaidžiančią ir vienas dalykas, kuris mane labiausiai neramina, yra jos veido išraiška, kuri sakyte sako: „Aš čia tam, kad atlikčiau savo darbą,“ – atskleidė belgė.

Nors K. Clijsters, skirtingai nei S. Williams, šiemet „US Open“ turnyre pralaimėjo jau du setus (vieną – 5:7 prancūzei Marion Bartoli, kitą – 0:6 amerikietei Venus Williams), ji vis dar taip pat tiksliai ir galingai smūgiuoja dešine ranka bei puikiai juda aikštėje.

Šių savybių trūkumu negali skųstis ir S. Williams, kuri gali tikėtis ir vietinių sirgalių palaikymo. Nors reikia pripažinti, kad jie savo simpatijas ne ką mažiau reiškia ir atgimusiai K. Clijsters.

REKLAMA

Dar vienas svarbus faktorius, kuris gali tapti K. Clijsters pranašumu, yra tai, kad S. Williams ketvirtadienį nesiilsėjo kaip ji, o kartu su seserimi V. Williams žaidė net 2 val. 31 min. trukusį moterų dvejetų mačą su Rusijos duetu – Alisa Kleibanova ir Jekaterina Makarova.

Ir nors amerikietės laimėjo 7:6(7-4), 3:6, 6:2, S. Williams ši pergalė gali tikrai apkarsti. Jėgų, kurias ji išnaudojo šioje dvikovoje, gali labai prireikti mūšyje su kovingąją belge.

Kad ir kaip ten būtų, teniso gigančių dvikova tarp S. Williams ir K. Clijsters žada būti itin įdomi ir atkakli. Jos pradžia – 19 val. 35 min. Lietuvos laiku.

Kitame moterų varžybų pusfinalyje jėgas išmėgins danė Caroline Wozniacki (WTA 9) ir belgė Yanina Wickmayer (WTA 50).








AFP/Reuters/Scanpix nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų