REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkią pergalę lemiamose Europos čempionato D grupės rungtynėse iškovojusios Lietuvos rinktinės vyr. treneris Ramūnas Butautas spaudos konferencijoje teigė, jog komanda vis dar ieško savo žaidimo, o lemiamu mačo lūžiu įvardijo Tomo Delininkaičio pasirodymą trečiajame kėlinyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios rungtynės mums buvo labai sunkios. Jautėme didžiulį spaudimą, tačiau mūsų žaidėjai įrodė, jog yra stiprios valios žaidėjai. Dar kartą pasakysiu, kad mačas buvo labai sunkus, buvome praradę iniciatyvą, tačiau, priešingai nei ankstesniais mačais, rungtynių pabaigą sužaidėme disciplinuotais ir pataikėme kelis labai svarbius tolimus metimus.

REKLAMA

Mes vis dar ieškome savo žaidimo. Tikiu, kad antrame etape žaisime geriau“, – po dvikovos su bulgarais teigė R.Butautas.

– Kur buvo rungtynių lūžis?

– Kiekvienos rungtynės yra kitokios, todėl daug ką lemia kitokie dalykai. Tokiose rungtynėse, kaip šiandien, kai viskas vyksta labai greitai, kiekvienas sprendimas yra labai svarbus, kiekvienas keitimas yra svarbus.

Paskutinį kėlinį gerai žaidė Tomas Delininkaitis. Jis laikė žaidimą savo rankose ir mums labai padėjo pataikydamas metimus lemiamais momentais. Visi žaidėjai kovojo ir jiems už tai dėkoju.

REKLAMA
REKLAMA

– Galima sakyti, kad atradote savo žaidimą?

– Mes jo vis dar ieškome. Tikiu, kad ši pergalė mums bus svarbi psichologiškai ir kitame etape mes žaisime geriau. Kitose grupėse kova taip pat vyksta atkakliai. Mes praradome du taškus, tačiau dar nepraradome galimybių patekti į ketvirtfinalį.

– Spėsite pakeisti žaidimą per kelias dienas? Tai tikrai yra tik psichologinės problemos?

– Manau, kad psichologija yra didžiausia bėda. Kontrolinėse rungtynėse mes demonstravome geresnį žaidimą. Nors žaidimas bangavo, tačiau mes nebuvome autsaideriai žaidžiant su stipriomis komandomis. Pamatėme, kad silpnų varžovų nėra ir mes turime su visais kovoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Bulgarai nustebino?

– Mačiau visas bulgarų rungtynes, žinau, kad Pini Gershonas yra labai geras treneris, turintis didžiulę patirtį. Žinojome, kaip reikia žaisti ir buvome pasiruošę. Treneris padarė šiokias tokias korekcijas ir mes turėjome taip pat šiek tiek keisti savo žaidimą. tačiau rungtynių pabaigą buvo mums geresnė.

– Kodėl nežaidžia Mantas Kalnietis?

– Supraskite, aš negaliu sutalpinti visų dvylikos žaidėjų aikštelėje. Šioje pozicijoje yra Jomantas, Mažutis ir Delininkaitis. Kažkas turi sėdėti ant suolo, kažką reikia paaukoti čempionate negaliu verstis visais dvylika žaidėjų. Tikiuosi, kad surasime Mantui vietą pasireikšti.

REKLAMA

– Gal Tomą Delininkaitį dažniau naudosite įžaidėjo pozicijoje?

– Tomo yra išreikštas metimas ir jis mums reikalingas keisti Mindaugą Lukauskį. Įžaidėjo pozicijoje turime Jomantą ir Mažutį, kuriems skiriame kitas užduotis. Tomas šiandien buvo mestas kaip gelbėjimosi ratas. jis nuramino komandą, todėl ir žaidė visą paskutinį ketvirtį.

Eimantas Skersis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų