REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rudens pradžia - dovana vaikams

Valstybiniame Jaunimo teatre  rugsėjo 12, 13 d. 12val., salėje  99 įvyks premjera – spektaklis „Paika pelytė“,  skirta mūsų  jauniesiems žiūrovams ir jų tėveliams.

REKLAMA
REKLAMA

Gyveno karta pelytė. Pati gražiausia, pati protingiausia, pati puikiausia. Bent jau ji taip manė. Ir  sumanė pelytė, jog ji nusipelno būti viso pasaulio karalienė. Svarbiausia – surasti galingiausią sostą, kurio ji vienintelė nusipelno. Kas pasaulyje stipriausias? Pelytė nusprendžia, kad saulė yra stipriausia ir pelytė drauge su ja turėtų gyventi danguje, todėl pati viena leidžiasi į ilgą kelionę, kurioje sutinka įvairiausių herojų.

REKLAMA

Šiame spektaklyje vaikai kartu su pagrindine heroje bandys atsakyti į klausimą,  ką reiškia būti stipriam, ar visada yra stpirus tas, kas tokiu atrodo? Ar būtina laimės ieškoti labai toli, o gal ji glūdi visai šalia, tik reikia atidžiau apsidairyti?

Iš tiesų tai pasakojimas ne apie stipriausius ir gražiausius.  Tai pasakojimas apie pirmą kartą gyvenime patirtą vienišumą ir apie tai, jog nuo šio jausmo gali išgelbėti tik nuoširdi draugystė.

Arnoldas Jalianiauskas šiuo linksmu ir jautriu spektakliu vaikams, pirmą kartą debiutuoja kaip režisierius Valstybinio jaunimo teatro scenoje. Režisierius parinko istoriją, kurios siužetą dažnai randame pasaulio tautų pasakose ir kartu su poetu Juliu Keleriu parašė pjesę. Spektaklio  dailininkas Viktoras Binkis ir kompozitorė Jurgita Mieželytė padėjo sukurti kupiną muzikos ir spalvų spektaklį, kuris užburs viso pasaulio vaikučius.  



„Paika pelytė“

REKLAMA
REKLAMA

Muzikinis spektaklis pasaulio tautų pasakų motyvais

Inscenizacijos autoriai – Arnoldas Jalianiauskas,  Julius Keleras

Režisierius – Arnoldas Jalianiauskas

Scenografas ir kostiumų dailininkas  – Viktoras Binkis

Kompozitorė – Jurgita Mieželytė

Vaidina: Dalia MorozovaitėLukas Petrauskas, Tomas Kizelis, Ignas Ciplijauskas, Dalia Šilkaitytė

Kviečiame apsilankyti . Šypseną ir juoką – garantuojame!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų