REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Šiluvoje rengiama Švč. Mergelės Marijos gimimo atlaidų Kariuomenės ir partizanų diena. Šia proga šv. Mišias už Lietuvos kariuomenės karius, savanorius, partizanus, šaulius aukos arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Mišiose dalyvaus krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Arvydas Pocius, kiti ministerijos ir kariuomenės atstovai, kariai; dienos renginiuose taip pat dalyvaus Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos choras "Kariūnas", Karinių oro pajėgų orkestras ir Garbės sargybos kuopos kariai.

REKLAMA

Šiluvos atlaidai, dar vadinami Šiline, turi kelių šimtmečių istoriją. Šį Lietuvos miestelį plačiai išgarsino piemenėliams pasirodžiusi Marija, ir tai yra laikoma pirmuoju žinomu Europoje Švenčiausiosios Mergelės Marijos apsireiškimu.

Šiluvos bažnyčios didžiajame altoriuje yra stebuklingasis Dievo Motinos paveikslas, toje vietoje, kur apsireiškė Marija, pastatyta koplyčia. Nuo 1775 metų, Popiežiui leidus, Šiluvos atlaidai švenčiami aštuonias dienas. Į atlaidus iš artimų ir tolimų parapijų einama procesijomis. XIX amžiuje Šiluva atlaidų dienomis sutraukdavo dešimtis tūkstančių maldininkų, su įvairiausiomis prekėmis čia atvažiuodavo pirkliai iš Vilniaus, Rygos, Daugpilio, buvo platinami lietuviški elementoriai.

Didieji Šilinės atlaidai šiais metais vyksta rugsėjo 8-15 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų