REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smunkantys Kauno pramogų ir sporto arenos pamatai gali sukelti grėsmę visam pastatui.

Informacija apie tai, kad didžiulio Lietuvai reikšmingo objekto pamatai gali būti padėti netinkamai, iki šiol buvo slepiama nuo visuomenės. Ilgą laiką apie tai nieko nežinojo ir politikai, tačiau šiandien Seimo nariai jau vyks apžiūrėti Kauno pramogų ir sporto arenos statybų.

REKLAMA
REKLAMA

LŽ žiniomis, dar kovo mėnesį pastebėta, kad arenos pamatai pasmuko 5 centimetrus. Pasak nenorėjusio skelbti pavardės pašnekovo, defektai pastebėti tuomet, kai pradėtas statyti antrasis arenos aukštas. Gerokai padidėjus konstrukcijos svoriui, ėmė smukti pamatai. "Vien arenos stogas sveria 1 000 tonų, tad pastatas jo tikrai neatlaikys. Statybininkai turėjo daryti gręžtinius pamatus, tačiau pasirinko ekonomiškesnį - spaustinių pamatų - variantą", - LŽ teigė jis ir pridūrė, kad niekas nepatikrino, ar darbininkai gerai atliko darbą ręsdami pamatų pagrindą.

REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės Statybos skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius tvirtino, kad ruošiant arenos projektą pridaryta skaičiavimo klaidų. Jos pastebėtos tik įsibėgėjus statyboms, nors kas savaitę prie objekto rengiami pasitarimai ir jo apžiūra. "Dabar ištaisyti klaidas kainuos tikrai brangiai", - LŽ sakė V.Abramavičius.

Kauno meras Andrius Kupčinskas įsitikinęs, kad atsakomybę už nekokybišką darbą turi prisiimti UAB "Vėtrūna". "Mano žiniomis, projekto autorius architektas Eugenijus Miliūnas siūlė rangovams techniniu prižiūrėtoju samdyti asmenį, atlikusį pirminius objekto skaičiavimus, tačiau brangaus eksperto buvo atsisakyta ir sutartis su juo pasirašyta tik iškilus bėdoms", - tvirtino Kauno vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

A.Kupčinskas užtikrino reikalausiąs, kad objekto statybų metu įveltos klaidos būtų tinkamai ištaisytos ir darbai pabaigti pagal nustatytą grafiką. Kauno areną norima baigti statyti lygiai po metų, 2010-ųjų rugsėjį, kad būtų galima pasiruošti Europos krepšinio čempionatui, 2011 metais vyksiančiam Lietuvoje.

Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas LŽ teigė, kad arenos projekto skaičiavimus gali tekti atlikti iš naujo. "Labai svarbu tiksliai nustatyti klaidą. Gerai, kad tai paaiškėjo dabar, kuomet dar įmanoma sutvirtinti pamatus", - sakė tarybos narys.

Kauno pramogų ir sporto rūmai bus vienas didžiausių bei daugiausia lankytojų galinčių priimti tokio pobūdžio pastatų Lietuvoje. Projektas, kurio vertė - beveik 169 mln. litų, finansuojamas valstybės, Europos Sąjungos bei Kauno miesto savivaldybės lėšomis.

Kristina KUČINSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų