REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdininkų armija nemažės

Teisingumo ministerijos kitų metų biudžeto projekte valdininkų darbo užmokesčio fondo mažinimas nenumatytas. Esą fondą planuojama palikti tokį patį, kaip šiemet.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad todėl valstybinės įstaigos nebus suinteresuotos atleisti tarnautojus, nes už kiekvieną gaus nesumažintą asignavimą.

REKLAMA

Tuo tarpu kitos išlaidos finansų ministerijos nurodymu bus kerpamos pusiau.

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius teigia, kad modernioms įstaigoms biudžetas bus mažinamas ne taip drastiškai nei nemodernioms. Pasak jo, įstaigos, perkančios įvairias paslaugas rinkoje, laimės.

Vidaus reikalų ministerija sako, kad valstybinės įstaigos su nesumažintu darbuotojų skaičiumi ir perpus mažesniu biudžetu išgyventi nesugebės.

„Kiekviena įstaiga, norėdama išgyventi, tai yra – susimokėti už patalpų šildymą, elektrą, ryšius, benziną,– nori nenori privalės tiesti ranką į darbo užmokesčio fondą“- tikina vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

REKLAMA
REKLAMA

R. Palaičio nuomone, valstybinės įstaigos turės dvi alternatyvas – darbuotojų skaičiaus mažinimą arba jų išleidimą neapmokamų atostogų.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos, iš viso valstybinės institucijos šiemet atsisakė 300 darbuotojų.

Institucijose, kuriose didžiausią leistiną pareigybių skaičių nustato Vyriausybė, iki rudens buvo užimta beveik 6 tūkstančiai etatų. Pasak Saulėlydžio komisijos, daugelis jų dubliuoja vienas kito funkcijas.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų