REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos televizijoje apdovanoti šių metų MAXIMA LT, UAB, septintus metus organizuojamo „Jaunųjų talentų“ konkurso nugalėtojai. Pagrindinės bei skatinamosios konkurso stipendijos įteiktos 20 moksleivių, dar dviems skirti specialūs prizai. Nugalėtojus skelbė ir sveikino ponia Alma Adamkienė, Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, operos solistas Vytautas Juozapaitis, Lietuvos olimpiečių asociacijos prezidentas Eugenijus Levickas.  

REKLAMA
REKLAMA

„Nuoširdžiai tikiu, kad vaikų švietimo ir ugdymo rėmimas yra labai prasmingas. Tęsdami šią tradiciją mes jau septintus metus ieškome talentingų vaikų, siekiame Lietuvai papasakoti apie jų pasiekimus. Gabių vaikų Lietuvoje yra labai daug, tačiau šiandien buvo apdovanoti tie, kurie įdėjo daugiausia darbo ir pastangų, siekdami savo tikslo srityje, kuria domisi ir kuri jiems sekasi geriausiai“, - apdovanojimų metu sakė MAXIMA LT, UAB, generalinis direktorius Gintaras Jasinskas.  

REKLAMA

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius teigė, jog labai svarbus projekto tęstinumas. „Kaip mes matome, per septynerius metus paskatinti moksleivius galima ne vieną kartą. Suteikiant jiems galimybę, kaip sako patys dalyviai, nusipirkti reikiamą instrumentą ar kitų jiems reikalingų priemonių, investuojama į tai, kas suteiks pridėtinę vertę ateityje. Švietimo ir mokslo ministerija ir toliau ketina būti šios iniciatyvos partneriais, džiaugiamės planais šį konkursą tęsti ir toliau“, - sakė Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvauti „Jaunųjų  talentų“ konkurse paraiškas atsiuntė ir visas konkurso sąlygas įgyvendino beveik 200 šalies moksleivių. Jaunųjų talentų  konkurso dalyviai varžėsi penkiose srityse, 8 moksleiviai kandidatavo daugiau nei į vieną sritį. Daugiausia, net 48 pretendentų anketų, sulaukta kandidatuojant į sporto srities stipendiją.  

Už nuopelnus visuomeninėje veikloje pagrindinę MAXIMA LT, UAB, stipendiją gavo Lukas Akucevičius, mokslo srities pagrindine stipendija apdovanotas Tadas Kartanas. Kūrybos ir meno pagrindinė stipendija įteikta jaunajai balerinai Grytei Dirmaitei, muzikos srityje – Tadui Motiečiui. Už pasiekimus sporte pagrindine stipendija įvertinta čiuožėja Agnė Sereikaitė. Likusiems penkiolikai nominantų įteiktos skatinamosios bendrovės stipendijos. Rytis Balandis bei Dominykas Jurevičius paskatinti specialiais MAXIMA LT, UAB, įsteigtais prizais.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinė, 500 litų stipendija, moksleiviams bus mokama kas mėnesį visus ateinančius mokslo metus, paskatinamosios stipendijos gavėjai kas mėnesį metus gaus po 250 litų.  

MAXIMA jaunųjų  talentų konkurso partneriai – Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos radijas ir televizija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas bei Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas.  

Iškilmingos apdovanojimų ceremonijos metu LTV studijoje susirinkusius vaikus ir jų tėvelius dainomis džiugino žinomi atlikėjai: Sasha Song, Donatas Montvydas ir grupė KVINTA, Vaida Genytė, Žilvinas Brazauskas, Stano ir Urtė, taip pat savo gabumus demonstravo muzikos srities stipendijos laimėtojas Tadas Motiečius. Renginį per Lietuvos televiziją žiūrovai galės išvysti rugsėjo 6 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų