REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia nemananti, kad Vyriausybė vilkina nacionalinio investuotojo bendrovės LEO LT išformavimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad nevilkina, o mėgina (padaryti taip - ELTA), kad kiekvienas sumokėtų savo įdėtą indėlį atitinkamai", - sakė D. Grybauskaitė antradienį Šalčininkuose.

REKLAMA

Vyriausybė rugpjūčio viduryje apsisprendė naikinti bendrovę LEO LT. Premjeras Andrius Kubilius yra sakęs, kad LEO LT likvidavimo klausimas bus įtrauktas į rugsėjo 4 d. vyksiančio bendrovės akcininkų susirinkimo darbotvarkę.

Premjeras teigė nebijantis, kad privati akcininkė bendrovė "NDX energija" gali blokuoti LEO LT likvidavimą. Pasak Vyriausybės vadovo, tokių abejonių nebekyla po to, kai Seimas priėmė LEO LT likvidavimui reikalingus įstatymus ir įtraukė šią bendrovę į strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

"Tokiose akcinėse bendrovėse valstybė, turėdama 51 proc. akcijų, gali priimti sprendimą dėl bendrovės likvidavimo. Be to, tikiu ne kartą "NDX energijos" išsakyta pozicija, kad jie taip pat nebemato kito kelio, tik likviduoti LEO LT", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas sakė, jog tikisi, kad sprendimą dėl LEO LT likvidavimo bus galima priimti akcininkų sutarimu, o ne Vyriausybės turimais balsais akcininkų susirinkime.

Anot ministro, jeigu privatus investuotojas per akcininkų susirinkimą pasiūlytų Vyriausybei priimtiną variantą dėl LEO LT turto padalinimo, rugsėjo 4 dieną gali būti išspręstas ir šis klausimas.

A. Sekmokas taip pat teigė, kad prieš įvykdant galutinį LEO LT turto paskirstymą nuo bendrovės bus atskirtos Kruonio hidroakumuliacinė elektrinė ir Kauno hidroelektrinė.

"Tai yra valstybės, o ne LEO LT nuosavybė", - aiškino energetikos ministras.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų