REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 1 d. (antradienį) Vilniaus universitetas iškilmingai sutiks naujus studijų metus.

Pirmaisiais studijų reformos metais į VU priimti 4499 bakalauro ir vientisųjų studijų studentai. Valstybės finansuojamų studijų sutartis pasirašė 3080 pakviestųjų, o mokamų studijų sutartis – 1419. Po pagrindinio ir papildomo priėmimo bakalauro ir vientisųjų studijų programose laisvų vietų nebėra.

REKLAMA
REKLAMA

Naujų  studijų metų šventė seniausioje ir didžiausioje Lietuvos aukštojoje mokykloje, kuri šiais metais mini 430 metų sukaktį, prasidės 9.30 val. Universiteto vėliavos pakėlimu Bibliotekos kieme. Vėliavą, kaip naujų studijų metų pradžios simbolį, iškels VU Teisės fakulteto prof. Vytautas Nekrošius.

REKLAMA

Po vėliavos pakėlimo ceremonijos studentai skirstysis į fakultetus, susipažins su studijų programas kuruojančių katedrų ir centrų vedėjais, dėstytojais, studentais.

14.45 val. vyks įspūdingiausia šventės dalis – Vilniaus universiteto dėstytojų ir studentų eisena į universiteto centrinius rūmus iš Vinco Kudirkos aikštės Gedimino prospektu.  Lydimi VU orkestro muzikos eisenos dalyviai žygiuos į universiteto Didįjį kiemą, kuriame  prasidės iškilminga studijų metų pradžios – INITIUM SEMESTRI šventė. Susirinkusiuosius sveikins universiteto rektorius akademikas Benediktas Juodka, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius. Po iškilmingosios dalies studentai trauks į Vingio parke vyksiantį koncertą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų