• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos verslininkai ir vartotojai penktą mėnesį iš eilės teigiamai vertina ekonomikos rodiklius, tačiau jų pasitikėjimas yra kur kas žemesnis nei prieš krizę, skelbiama rugpjūčio mėnesio Europos Sąjungos (ES) apklausoje.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Komisijos (rugpjūčio 28 d.) paskelbtoje apklausos ataskaitoje pastebima, kad ES ekonomikos kritimas jau pasiekė savo dugną ir pradeda rodyti pirmus atsigavimo ženklus.

REKLAMA

Ekonomikos pasitikėjimo indeksas išaugo tiek tarp euro zonos valstybių (4,6 punkto iki 80,6), tiek visoje Bendrijoje (5,9 punkto iki 80,9), tai didžiausias augimas nuo kovo mėnesio.

Teigiamus signalus rodo beveik visos Europos pramonės šakos, išskyrus euro zonos mažmeninė prekyba, kuri atsigauna lėtesniais tempais.

Atsigavimo ženklus rodo ir tos valstybės narės, kurios įtakoja viso bloko ekonomiką, tai Jungtinė Karalystė, Olandija, Vokietija, Lenkija, Italija ir Ispanija.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nepaisant atsigavimo ženklų, prekybos apimtys išlieka „žemiau vidurkio“, kuris buvo prieš prasidedant krizei, teigia Europos Komisijos pareigūnai.

Analitikai prognozuoja, kad ir Europos Centrinis bankas artimiausiu metu nekeis nustatytos žemiausios palūkanų normų ribos, kuri šiuo metu siekia 1 proc.

Prognozuojama, kad euro zonos ekonomika atsigaus šių metų trečiajame ketvirtyje, tačiau ekspertai perspėja, jog iki galutinio visos ES ekonomikos atsigavimo dar toli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų