• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcija siūlo, kad Lietuvos banko (LB) vadovo alga sumažėtų iki 13 tūkst. litų, o reprezentacijai būtų skirta iki 2 300 litų. Be to, LB vadovas privalėtų ir atsiskaityti, kaip panaudoti reprezentacijai skirti pinigai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatyta frakcijos įregistruotose Lietuvos banko įstatymo pataisose, kuriose siūloma, kad LB vadovo alga siektų šešis vidutinius mėnesinius darbo užmokesčius, o reprezentacinės lėšos sudarytų 18 proc. jo darbo užmokesčio.

REKLAMA

Pasak Darbo partijos frakcijos seniūno Vytauto Gapšio, šiuo metu LB vadovas Reinoldijus Šarkinas yra brangiausiai apmokamas valstybės tarnautojas, jo atlyginimas yra 29 tūkst. Lt, reprezentacijai skirta 5 800 Lt. "Nenormalu, kad valstybės tarnautojas gauna didesnį atlyginimą už Respublikos Prezidentę", - sako jis.

Tuo tarpu Lietuvos banko vadovai pažymi jau trečią kartą šiais metais susimažinę atlyginimus

Nuo rugsėjo mėnesio Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas gaus 30 procentų mažesnį atlyginimą nei numatyta pagal Lietuvos banko įstatymą. Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojų mėnesio atlyginimai bus 24 proc. mažesni nei buvo šių metų pradžioje, dviejų valdybos narių - 16 proc. mažesni.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko valdybos pirmininko prašymu jo darbo užmokestis atskaičius mokesčius ir "Sodros" įmokas nuo vasario 1 d. iki balandžio 30 d. buvo sumažintas 15 proc., o nuo gegužės 1 d. - 20 proc. Šiuo laikotarpiu du kartus savo atlyginimus mažino ir kiti Lietuvos banko valdybos nariai - vidutiniškai po 15 procentų.

Taip pat žadama, kad artimiausiu metu bus priimtas sprendimas dėl tolimesnės Lietuvos bankui priklausančio Darbuotojų tobulinimosi ir sveikatingumo centro veiklos. Be to, nutarta sustabdyti Lietuvos banko kreditų teikimą banko tarnautojams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos banko valdybos pirmininko atlyginimas lygus šešiems piniginio tarpininkavimo įstaigų tarnautojų vidutiniams mėnesiniams darbo užmokesčiams, skelbiamiems Statistikos departamento.

Pagal Lietuvos banko įstatymą, atlyginimo dydį Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotojams ir Valdybos nariams nustato valdyba, atsižvelgdama į valdybos pirmininko atlyginimo dydį.

Lietuvos banko valdybos pirmininko įsakymu nuo šių metų gegužės 1 d. 5 proc. buvo sumažinti Lietuvos banko struktūrinių padalinių (departamentų ir savarankiškų skyrių) vadovų ir jų pavaduotojų atlyginimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų