REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 27 d., ketvirtadienį Jungtinės Karalystės ambasados kiemelyje įvyko baigiamasis Eko laboratorijos renginys. Jame pagerbti visi, be kurių pagalbos šis projektas nebūtų įvykęs: menininkai, organizatoriai, kūrybiniai vadovai. Tarp renginio dalyvių buvo ir nemažai garbingų svečių – Jungtinės Karalystės ambasadorius, Britų tarybos vadovas ir Vilniaus miesto mero pavaduotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje buvo apdovanotas labiausiai vertinimo kriterijus atitikęs Eko laboratorijos sesijų metu sukurtas darbas - „pufas” su staliuku iš skalbimo mašinos būgnų. Jo autorei menininkei Giedrei Šakauskaitei įteiktas Jungtinės Karalystės ambasados įsteigtas prizas – ekologiška transporto priemonė – miesto dviratis. Simbolinėmis dovanėlėmis apdovanoti ir kiti projekto dalyviai. Jiems apie Eko laboratoriją primins ekologiški maišeliai, knygos apie aplinkosaugą, Britų tarybos suvenyrai. Paskutinės kūrybinės sesijos metu svečiai buvo vaišinami ekologiškais lietuviškais patiekalais.

REKLAMA

Teikdamas nugalėtojai prizą, Jungtinės Karalystės ambasadorius Simon Butt kalbėjo: „Jungtinės Karalystės ambasada džiaugiasi, kad gali prisidėti prie šio novatoriško Britų tarybos projekto. Sveikiname visus projekto dalyvius. Eko laboratorija – tai puikus būdas skleisti žinią apie rūšiavimo ir antrinių žaliavų panaudojimo svarbą. Juk šis projektas įrodo, kad laimi visi: tiek projekto dalyviai, tiek verslas, tiek aplinka bei visuotinis klimatas. Eko laboratorijos iniciatyva įrodė, kad Lietuvos visuomenė yra kūrybinga ir man malonu, kad Jungtinės Karalystės ambasada Eko laboratorijos nugalėtojai gali įteikti pakankamai „žalią“ prizą – miesto dviratį.

REKLAMA
REKLAMA

Baigiamajame Eko laboratorijos renginyje surengti meniniai bandymai, kurių metu išbandyta nauja kūrybinė žaliava – papjė mašė (maltas popierius), pagaminta iš sunaikintų biurų dokumentų, kuriuos noriai pateikė UAB „Dokumentų naikinimo sistemos“. Paskutinėms vasaros dirbtuvėms vadovavo dailininkas bei skulptorius Dainius Mazūras.  

Paskutinėje vasaros kūrybinėje sesijoje naujam gyvenimui panaudotą popierių pritaikė Jungtinės Karalystės ambasadorius Simon Butt, Britų tarybos vadovas Artūras Vasiliauskas ir Vilniaus miesto mero pavaduotojas Gintautas Babravičius. Jų bendras kūrinys – angelas – kartu su kitais Eko laboratorijoje gimusiais daiktais bus eksponuojami Vilniaus miesto savivaldybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esu dėkinga visiems, kurie prisidėjo prie šio projekto. Džiaugiuosi, kad jis vyko išties sklandžiai. Maloniai nustebino visų sričių: institucijų, verslo, dalyvių ir t.t. geranoriškumas bei noras bendradarbiauti. Tai motyvuoja toliau tęsti šią veiklą. Eko laboratorija projektus vystys ir toliau. Jau artimiausiu metu numatome joje sukurtų darbų ekspozicijų ciklą po Lietuvą”, - sakė projekto vadovė Augusta Imbrasienė.  

Eko laboratorijos bandymus visą vasarą organizavo ekologinis meno bei pilietinės iniciatyvos projektas „Eko laboratorija“, kurio tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į klimato kaitos problemą, skatinti mažiau vartoti, panaudoti senus ar jau išmestus daiktus, o taip pat neužmiršti atliekas tvarkingai rūšiuoti. Daugiau informacijos apie projektą – interneto svetainėje www.ekolaboratorija.lt.  

REKLAMA

Eko laboratorija – tai Britų tarybos projekto „Iššūkis Europai“ dalis. “Iššūkis Europai” siekia parodyti, kad aktyvūs žmonės, tiesiogiai nesusiję su aplinkosauga, gali pasiūlyti šviežių ir stiprių idėjų, kurios pakeis blogėjančią klimato kaitos situaciją.  

Projektas „Iššūkis Europai“ vyksta penkiolikoje Europos šalių:  Čekijoje, Danijoje, Estijoje, Suomijoje, Vengrijoje, Airijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Slovėnijoje, Švedijoje, Jungtinėje Karalystėje, Ukrainoje.

“Iššūkis Europai” – kampanija, kurios tikslas – ryškus ir ilgalaikis poveikis klimato kaitos debatams. Kiekvienos šalies komanda siekia identifikuoti svarbias sritis, kuriose jie gali skatinti realius pokyčius. Kampanijos filosofija – sutelkti bendradarbiavimą, inovacijas, energingus žmones, aistrą ir dalijimąsi žiniomis – tai, kas duotų stiprų kūrybinį impulsą siekti reikalingų sprendimų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų