• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

22-ejų metų Jamaikos sprinteris Usainas Boltas dar kartą įrodė, kad žmogaus galimybės yra neribotos. Ketvirtadienį Berlyne vykstančio pasaulio lengvosios atletikos čempionato vyrų 200 metrų bėgimo finale jis distanciją įveikė per geriausią per visą istoriją laiką – 19,19 sek.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu šiandien 23-iąjį gimtadienį švęsiantis jamaikietis sau įteikė geriausią įmanomą dovaną – planetos aukso medalį ir visų laikų rekordą. Ankstesnį geriausią šios rungties pasiekimą (19,30 sek.) U. Boltas pagerino net 0,11 sek.

REKLAMA

Sidabro medalis ir antroji vieta vyrų 200 metrų bėgimo finale atiteko Panamos bėgikui Alonso Edwardui (19,81 sek.), o bronza – JAV atstovui Wallace‘ui Spearmonui (19,85 sek.).

Po dar vienos įspūdingos pergalės 196 cm ūgio ir 86 kg svorio  U. Boltas didžiavosi savimi:

„Pasakiau sau, kad reikia pabandyti pagerinti ir 200 metrų bėgimo, nes žmonės, atėję į stadioną, to tikisi ir laukia. Pasakiau sau, kad man neskaudės, jei pabandysiu. Taigi aš atidaviau visas jėgas ir dabar jaučiuosi tikrai išsekęs.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt kitą kartą man reiktų dalyvauti tik viename bėgime – 100 metrų arba 200 metrų. Mano forma nebebuvo ideali ir asmeniškai man tai nebuvo labai geras bėgimas, bet rezultatas geras,“ – savo mintis iškart po finišo dėstė U. Boltas.

„Visą laiką sakau jums, kad mano tikslas yra tapti legenda. Apie rekordus aš negalvoju, man nereikia papildomo spaudimo. Aš tiesiog žinau, ką man daryti, ir tai padarau.

Kol kas man viskas einasi puikiai ir aš artėju savo pagrindinio tikslo – tapti legenda – link. Taigi aš esu labai laimingas,“ – pridūrė jamaikietis.

Priminsime, kad jis prieš kelias dienas Berlyne pagerino ir visų laikų pasaulio vyrų 100 metrų bėgimo rekordą, atstumą įveikęs per 9,58 sek.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų